Hoppa till sidans innehåll

U18-SM: Guld till Engelholm och Norsjö

14 MAJ 2017 18:26
Engelholm (flickor) och Norsjö (pojkar) kan titulera sig svenska mästare. Det står klart sedan de vunnit sina respektive finaler när U18-SM avgjordes under söndagen.
  • Uppdaterad: 14 MAJ 2017 18:36

Vi har en fullspäckad volleybollhelg bakom oss. Medan Sveriges landslag varit ute i Europa har nästa generation svenska stjärnor visat upp sig under U18-SM i Jönköping.

Efter kvaldrama, gruppspel, slutspel och finaler har krutröken slutligen lagt sig. Kvar står Norsjö (pojkar) och Engelholm (flickor) som svenska mästare.

Norsjös väg till guld

Pojksidan var först ut att avgöras. I en välspelad final var det alltså Norsjö som stod som segrare efter två raka set mot Engelholm.
- Gruppen gick ganska lätt, kvarten också. Sedan väntade Sollentuna i semin. Där fick vi första riktiga testet. Men det gick vägen, vi lyckades och spelade hur bra som helst. I finalen tog vi tag i taktpinnen i ett tidigt skede - och vi höll det hela vägen in i mål. Otroligt kul!, säger Norsjö-coachen Moa Karlsson direkt efter finalen.

Vad är det som gör det här laget så speciellt?
- Vi har en bred trupp med riktigt bra spelare på alla positioner. Dessutom har vi fantastisk spets. Som lag är vi otroligt starkt och vi ville verkligen det här.

Hur ska ni fira?
- Vi har en lång resa på nattåget framför oss, men med det här guldet i bagaget känns det fantastiskt bra. Vi får se till att äta gott och njuta av segern.

Engelholms väg till guld

Även på flicksidan var det Norsjö och Engelholm som gjorde upp i finalen. Efter en stentuff drabbning, som gick hela vägen till tre set, var det de sistnämnda som fick motta mästartecknen. Segersiffrorna skrevs till 25-23, 19-25, 15-12.
- Otroligt jämnt. Vi mötte Norsjö i final förra året och i Ungdomens GP också. Vi förlorade båda gångerna, så vi visste vad som väntade, men i dag hade vi bara bestämt oss för att vinna. Vi gör en jämn och bra match. Vi vågar hela vägen, samtidigt som vi lyckas sätta bra servepress så att de inte kan spela så varierat som de vill, sammanfattar, säger EVS-coachen Ronnie Wilhelmsson efter finalen.

Berätta om vägen fram till finalen!
- Vi började lite långsamt och segt - alla var inte riktigt på tårna. I kvarten ställdes vi mot Lidingö, som har många långa spelare, men vi klarade av det galant. Sedan väntade en tajt semi mot Sollentuna. Det var svängigt och gick till tre set, men i sista akten känns det som att vi har bra kontroll på det.

Hur ska ni fira?
- Nu ska vi äta glass och njuta, men i morgon är det träning igen. Många av dessa ska med till JSM nästa helg, så då är det full fokus igen. Dessutom möter vi Norsjö i gruppen och de lär vara revanschsugna, så det är lika bra att ladda om så snart som möjligt.

Sist men inte minst riktar vi ett stort tack till medverkande föreningar, lag och spelare. Också ett stort till tack till KFUM Jönköping Volley och Habo Wolley för ett strålande arrangemang.

Foto: Torbjörn Gemhed

Prispall - SM
Guld: Norsjö (pojkar), Engelholm (flickor)
Silver: Engelholm (pojkar), Norsjö (flickor)
Brons: Habo (pojkar), Sollentuna (flickor)

Prispall - Öppna klassen (flickor)
Guld: Danderyd
Silver: Lindesberg
Brons: Sollentuna

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info