Hoppa till sidans innehåll

U16-Mästerskapet står för dörren

31 MAR 2017 16:51
I helgen, 1-2 april, avgörs U16-Mästerskapet i Falköping. Volleyboll.se levererar införrapport, intervju och nyttiga länkar.
  • Skapad: 31 MAR 2017 16:51

U16-Mästerskapet är en relativt ny turnering som nu avgörs för blott andra gången. I år är det spelare födda 2002 och senare som gör upp om titlar och ära.

Deltagarantalet är rekordhögt. Hela 52 lag finns anmälda till de olika klasserna.
- En ökning med cirka 10 procent jämfört med förra året. Det blir spel i tre hallar och boendet sker i Ållebergsgymnasiet. Sammanlagt kommer omkring 500 aktiva med ledare och föräldrar till Falköping i helgen, så det gäller att visa alla vilken fantastisk idrottsstad vi är, säger Hans Kardell, tävlingsledare i arrangörsföreningen Falköpings VK.

U16-Mästerskapet är ett stort arrangemang som ställer höga krav på arrangören. I Falköpings VK finns dock mer än tillräckligt med rutin för handskas med utmaningen:
- Det ska spelas runt 300 matcher under helgen. Där emellan ska det serveras mat till alla hungriga utövare, så vi kommer ha en aktiv helg. Vis av erfarenhet vet jag att våra funktionärer kommer vara trötta när det är över, men samtidigt enormt stolta över att ha fått visa upp Falköping och för att vi genomfört ett så pass stort och förhoppningsvis lyckat arrangemang tillsammans, fortsätter Kardell.

Nytt för i år är att samtliga närvarande bjuds in till Frejahallen under lördagskvällen:
- Tanken är att man kan hänga med både sitt eget och andra lag, ta en fika, spela beachvolley, lattja i friidrottshallen, spela bummerball, med mera.

Precis som under Grand Prix och kvalen till JSM respektive U18-SM rapporteras resultat, spelschema och nyheter via den nya turneringssajten, som baseras på Sportswik. Vi rekommenderar starkt att spelare, ledare och fans laddar hem Sportswikappen som finns på både Google Play och Apple Store.

Falköpings VK kommer dessutom rapportera från turneringen via både Svensk volleybolls Instagram-konto och föreningens egen Facebook-sida!

Avslutningsvis vill vi önska arrangör och deltagande lag stort lycka till med helgens bravader. Nu kör vi!

Fakta - U16-Mästerskapet
Datum: 1-2 april
Arrangör: Falköpings VK
Nivåer:
- Svart - mycket erfarna lag med stor spelskicklighet
- Röd - erfarna lag under toppskiktet
- Blå - för lag som passerat nybörjastadiet
- Grön - för lag som precis kommit in i sporten

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info