Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Tre mästerskap ställs in - JSM mot avgörande

29 JUL 2020 10:00
Hoppet lever fortsatt för Junior-SM, men de övriga tre nationella barn- och ungdomsmästerskapen som sköts upp under coronavåren tvingas nu ställas in helt.
  • Skapad: 29 JUL 2020 10:00

De berörda tävlingarna är:
• Mikasa Challenge, 18-20 september i Örebro.
• U16-Mästerskapet, 29-30 augusti i Falköping.
• Ungdoms-SM, 5-6 september i Jönköping.

Turneringarna var från början planerade att genomföras under april/maj, men sköts i slutet av mars upp till följd av coronautbrottet. Svenska Volleybollförbundet och arrangörerna har sedan dess jobbat målmedvetet och med siktet inställt på att hitta vägar framåt i en svår situation.

Parterna har dock tvingats inse att det inte finns förutsättningar att genomföra de omfattande tävlingarna under rådande omständigheter. Beslutet är fattat i samförstånd.

- Ett mycket tråkigt besked att behöva meddela. Extra beklagligt är att det går ut över våra barn och unga, som begränsas i att utöva idrotten de älskar. Dessutom drabbas våra arrangörsföreningar ekonomiskt. Samtidigt hoppas vi fortsatt på att Junior-SM ska kunna genomföras, och vi har en ny volleybollsäsong runt hörnet att se fram emot. Inför den gäller det att både vi som förbund, och alla föreningar runt om i landet, planerar för hur vi ska aktivera våra yngre utövare med både träningar och matcher, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Lovande läge för JSM

När det kommer till Junior-SM ser det desto ljusare ut. Mästerskapet är planerat att avgöras 12-13 september i Södertälje, och arrangören Södertelge VBK jobbar hårt tillsammans med Svenska Volleybollförbundet för att kunna fullfölja den planen.

Förutsättningarna är bättre då Junior-SM är betydligt mindre i sin omfattning jämfört med övriga mästerskap som nu ställs in. JSM-kvalet avgjordes i slutet januari, innan pandemin slog till i Sverige, vilket gör att en begränsad skara av tolv damlag och tolv herrlag redan är kvalificerad för tävlingen.

Alla lag som kvalificerat sig för JSM ska senast fredagen den 21 augusti anmäla sig för spel via den här sidan. Att anmäla lag är riskfritt. Om tävlingen senare ställs in faktureras ej anmälda lag. Lag/föreningar som redan nu vet med sig att JSM-deltagande inte är aktuellt och därmed vill avsäga sin plats ombeds snarast kontakta Svenska Volleybollförbundets tävlingsledning via This is a mailto link.

Parterna undersöker också möjligheten att genomföra den öppna klassen, som traditionellt spelas parallellt med JSM-slutspelet. Intresseanmälan om att delta i öppna klassen skickas till This is a mailto link.

Senast i samband med anmälningsdeadline kommuniceras förutsättningarna för mästerskapets genomförande. Om JSM trots allt ställs in kommer tävlingen inte flyttas fram på nytt.


Foto: Robert Boman

12-13 SEPT | JUNIOR-SM
Plats: Södertälje
Arrangör: Södertelge VBK
Till anmälan!
Om Junior-SM: Vid 2020 års upplaga av JSM är det lag med spelare födda 2001 och senare som tävlar om att koras till svenska mästare. Till mästerskapsslutspelet har 24 lag (12 dam + 12 herr) avancerat via kvaltävlingarna som genomfördes i januari 2020. En öppen klass, som arrangeras parallellt med SM-tävlingen, kan också komma att spelas. Anmäl lag senast 21 augusti! Länk till turneringsinfo!

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info