Hoppa till sidans innehåll
Foto: Per Eliasson / Per Eliasson Foto

Storslam för Habo Wolley och SM-guld till Lidingö efter rysare

20 MAJ 2019 11:20
Under helgen vann Habo Wolley guld i Junior-SM och säkrade därmed en storslam bland årets ungdomsmästerskap. På damjuniorernas sida var det Lidingö som stod som segrare efter att ha vunnit en rysarfinal mot Engelholm.
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2019 11:20

Vårens sista ungdomsmästerskap gick av stapeln i helgen då Södertälje, och Södertelge VBK, stod som värdar för Junior-SM. Mästerskapet inleddes med gruppspel på lördagen och när söndagen och finalerna stundade var det Habo Wolley och Sollentuna samt Lidingö och Engelholm som gjorde upp om SM-guldet.

Habo Wolley hade chans att fullborda en storslam efter att ha vunnit U18 och U16 på pojksidan tidigare under säsongen. Chansen att fullfölja den vinstrika våren verkade locka för Habo gick ut starkt och vann det inledande setet med 14-25. När de vann de två nästkommande seten med 17-25 kunde de till slut se sig som segrare återigen. Därmed har Habo Wolley vunnit guld i samtliga ungdomsmästerskap på pojksidan 2019.

- Det är sjukt faktiskt, riktigt sjukt, sa Habos högerspiker Algot Danielsson till Jönköpingsposten efter finalen.

Tränaren Jens Persson försökte förklara hemligheten bakom helgens guld för Jönköpingsposten;

- Vi spelade fantastiskt bra i första set, förlorade andra och så låg vi under i tredje. Men vi lyckades ta oss om och vinna tredje set med 15-13. En makalös vändning och glädjen var total efter det.

- Vi har ett lag som är väldigt allround och som löser alla möjliga problem som kan uppstå.

Bland damjuniorerna var det Engelholm och Lidingö SK som ställdes mot varandra i finalen. En finalmatch som skulle bli en riktig rysare. Det första setet gick till Lidingö med 19-25 men därefter studsade Engelholm tillbaka och vann med 26-24. I det tredje setet var Lidingö återigen framme och vann med 18-25. EVS skulle lyckas reducera återigen dock då de vände på siffrorna och vann med 25-18 i det fjärde setet. Därmed skulle det krävas ett skiljeset för att få fram årets JSM-vinnare och inledningsvis såg det ut att bli Engelholm då de ledde med 8-5. Fem raka Lidingöpoäng vände dock på förutsättningarna och till slut var det Lidingö som fick lyfta SM-bucklan efter att ha vunnit det sista setet med 12-15.

Lidingö SK, segrare i Ungdoms-SM 2019

Volleybollförbundet önskar tacka Södertelge VBK och alla deltagande lag för en väl genomförd turnering som fick avsluta vårens ungdomsmästerskap.

Foto: Per Eliasson.

Skribent: Johanna Alba
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info