Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

RIG-elevernas slit gav succéartad kvalhelg

31 OKT 2016 15:58
Helgens U18-EM-kval i Falköping blev en succé - både på och utanför planen. Mycket tack vare eleverna på Riksidrottsgymnasiet!
  • Skapad: 31 OKT 2016 15:58

#EuroVolleyU18W-kvalet i Falköping nådde sitt crescendo under söndagen och slutade med svensk succé när U18-landslaget 3-0-besegrade Georgien och därmed kvalificerade sig för nästa kvalrunda.

I skuggan av de sportsliga framgångarna presterade RIG Falköping ett gediget arrangemang - en riktig laginsats där elever och instruktörer hjälptes åt att serva gästerna från Georgien, Kosovo, Island och Europeiska Volleybollförbundet (CEV).

Theo Biström var en av alla RIG-elever som offrade starten på höstlovet för att bistå under helgen:
- Fantastiskt kul att vi är så många här och att vi tillsammans kan arrangera ett så pass stort evenemang här i Falköping!

Lagvärdar, speakers, DJ:s, bollrullare, quick moppers och biljettansvariga. Funktionärsrollerna som skulle fyllas var många. Theos lott föll dock på hedersuppdraget att sköta Data Volley, det poäng- och statistikprogram genom vilket man loggar samtliga bollkontakter som vart och ett av lagen begår under en match.
- Jag kodar varje händelse med ett kortkommando. Den data som kommer ut på andra sidan ger tränare och scouter möjlighet att analysera matcher in i minsta detalj. På så sätt kan man avslöja en motståndares spelupplägg och taktik, säger Theo och fortsätter:
- Alla coacher ska kunna analysera motståndarlagen. Det är en otroligt viktig del av tränarjobbet. Tränarens ansvar är att hjälpa sina spelare att prestera så bra som möjligt, och där kan Data Volley vara perfekt verktyg.

På Riksidrottsgymnasiet i Falköping får samtliga elever möjlighet att lära sig grunderna i Data Volley. Theo Biström har visat sig ha ovanligt stor fallenhet för att läsa spelet och översätta det till skriven kod.
- Det kan verka svårt i början, men man kommer in i det väldigt snabbt. Man får så mycket bättre förståelse för volleyboll som idrott och det är väldigt roligt. Jag vill definitivt bli tränare i framtiden och då kommer jag förhoppningsvis ha stor nytta av Data Volley.

Vi vill avsluta med att rikta ett STORT tack till alla RIG-elever som såg till att göra helgen möjlig!

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info