Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Påminnelse: Anmäl lag till höstens barn- och ungdomstävlingar

03 AUG 2021 13:12
Barn- och ungdomstävlingar betyder mycket för de aktiva och är livsviktiga för volleybollen. Därför gör Svenska Volleybollförbundet och arrangörerna ett nytt försök att arrangera 2021 års upplagor av JSM, USM, U16-Mästerskapet och Mikasa Challenge.
  • Uppdaterad: 03 AUG 2021 13:12

De stora barn- och ungdomsmästerskap i volleyboll som låg planerade att avgöras i april/maj 2021 sköts upp under våren till följd av pandemin. Besvikelsen var likt förra våren påtaglig hos oss alla och vi vill tacka alla föreningar, lag och spelare för tålamodet och förståelsen som visades.

Blickarna riktas nu framåt och det planeras febrilt för en återaktivering av rörelsen med målet att volleybollen fortsatt ska vara en självklar del av livet för alla våra utövare, befintliga som nya.

Drömmen om att 2021 års upplagor av Mikasa Challenge, U16-Mästerskapet, Ungdoms-SM och Junior-SM ska kunna genomföras lever i allra högsta grad. Förutsättningarna för att genomföra tävlingarna klarnar allt mer ju närmare vi kommer dem. Uppdateringar kommuniceras löpande.

Så som tidigare kommunicerats har Svenska Volleybollförbundet och arrangerande föreningar gemensamt bestämt nya datum då 2021 års upplagor av Svensk volleybolls största barn- och ungdomstävlingar kan komma att genomföras. Anmälningsslussarna till dessa står på vid gavel. Att anmäla lag är riskfritt. Lag som anmäler sig till en tävling som senare ställs in faktureras ej.

Planerade barn- och ungdomstävlingar*:

  • 4-5 september: Ungdoms-SM i Jönköping
  • 11-12 september: Mikasa Challenge i Örebro
  • 18-19 september: Junior-SM i Södertelge
  • 25-26 september: U16-Mästerskapet i Falköping

*Se detaljerad information om tävlingarna längre ner i artikeln.

Perfekt återstart

Utöver att barn- och ungdomsturneringar bidrar till en attraktiv idrott som lockar till spel och aktivitet utgör de också något att hoppas på och något att längta till. Om det finns förutsättningar att genomföra dem har höstens turneringar och mästerskap enorm potential för såväl Svenska Volleybollförbundets som föreningarnas arbete med att återaktivera de utövarna.

Tävlingarna kan bli en bra och rolig kick-off på den nya säsongen för volleyboll-Sveriges barn och ungdomar. Svenska Volleybollförbundet och lokalarrangörerna följer händelseutvecklingen noga och står tillsammans står vi redo att anpassa tävlingarna utifrån givna förutsättningar, där inget är viktigare än människors hälsa. Senast i samband med anmälningsdeadline till var och en av turneringshelgerna tar parterna i samråd beslut om den specifika tävlingen ska genomföras. En tävling som ställs in kommer inte flyttas fram på nytt.


promo_usm_2021.jpg

4-5 SEPTEMBER | UNGDOMS-SM
Plats: Jönköping
Arrangör: Habo Wolley & KFUM Jönköping Volley
Till anmälan!

Om Ungdoms-SM:
Vid 2021 års upplaga av USM är det spelare födda 2004 och senare som åker till Jönköping för att göra upp om ära och medaljer. I vanliga fall hålls kvaltävlingar, men då dessa inte kunde genomföras som planerat den gånga våren är det i år fri anmälan till mästerskapet. Alla lag och spelare med åldern inne välkomnas att delta (OBS! att spelare tillhör lagen de spelade i säsongen 2020/21 även om övergång gjorts). Anmäl lag senast 20 augusti! Länk till turneringsinfo!


promo_mikasachallenge_2021.jpg

11-12 SEPTEMBER | MIKASA CHALLENGE
Plats: Örebro
Arrangör: Örebro Volley & KFUM Örebro
Till anmälan!

Om Mikasa Challenge:
Mikasa Challenge är en volleybollfest och en av årets absoluta höjdpunkter för många av Sveriges barn- och ungdomsspelare. Under 2021 års upplaga av Mikasa Challenge är det spelare födda 2007 och senare som deltar. I Level 7 är även spelare födda 2006 välkomna att delta. Fyrmanna är spelformen som gäller och lagen som vill delta kan anmäla sig till nivåanpassade tävlingsklasser. Anmäl lag senast 20 augusti! Länk till turneringsinfo!


promo_jsm_2021.jpg

18-19 SEPTEMBER | JUNIOR-SM
Plats: Södertälje
Arrangör: Södertelge VBK
Till anmälan!

Om Junior-SM:
Vid 2021 års upplaga av JSM är det lag med spelare födda 2002 och senare som tävlar om att koras till svenska mästare. I vanliga fall hålls kvaltävlingar, men då dessa inte kunde genomföras som planerat den gånga säsongen är det i år fri anmälan till mästerskapet. Alla lag och spelare med åldern inne välkomnas att delta (OBS! att spelare tillhör lagen de spelade i säsongen 2020/21 även om övergång till annan klubb gjorts). Anmäl lag senast 29 augusti (Varje förening får anmäla 1 lag per klass)! Länk till turneringsinfo!


promo_u16_2021.jpg

25-26 SEPTEMBER| U16-MÄSTERSKAPET
Plats: Falköping
Arrangör: Falköpings VK
Till anmälan!

Om U16-Mästerskapet:
U16-Mästerskapet är en relativt ny turnering som hade premiär 2016 och som under åren vuxit till en av Sveriges största ungdomstävlingar i volleyboll. I år det spelare födda 2006 och senare som reser till Falköping för en underbart fullspäckad helg i volleybollens tecken. Alla lag får delta och de väljer själva sin nivå (OBS! att spelare tillhör lagen de spelade i säsongen 2020/21 även om övergång till annan klubb gjorts. Anmäl lag senast 5 september! Länk till turneringsinfo!

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info