Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Örkelljunga VK satsar på att aktivera stillasittande ungdomar

05 AUG 2020 12:42
Örkelljunga Volleybollklubb projektanställer en särskild ungdoms- och utvecklingsansvarig för att med volleyboll som verktyg få fler av kommunens unga att börja röra på sig.
  • Skapad: 05 AUG 2020 12:42

En kartläggning som SVT presenterade tidigare i år visade att föreningsaktiviteten bland barn och unga mellan 7 och 20 år i Örkelljunga kommun är bland de lägsta i landet. Rapporterna fick ledningen i volleybollklubben att agera.

För att möta behovet och utveckla sin verksamhet bestämde sig föreningen för att söka stöd från RF-SISU Skåne. I maj månad fick klubben ett positivt besked, då idrottsdistriktet meddelade att de stödjer satsningen i 18 månader.

Sedan dess har Elina Andersson Hellberg, tidigare ledare och spelare i IFK Helsingborg och Svedala, samt snart utbildad idrottslärare, projektanställts som utvecklingsansvarig för ÖVK:s ungdomsverksamhet. Hennes uppdrag är nu att rekrytera nya ungdomar och ungdomsledare till föreningen.

– Generellt har den fysiska aktiviteten bland unga minskat under många år. Särskilt bland tjejer i gymnasieåldern. Den gruppen blir extra viktig för oss att försöka nå, säger Elina Andersson Hellberg till SVT Nyheter Helsingborg, som nyligen uppmärksammade volleybollföreningens satsning.

– Ett bra och glädjande initiativ som jag hoppas och tror kommer få mycket positiva effekter, både för föreningen i allmänhet och för de unga i synnerhet. Satsningar som den här kan ge ringar på vattnet, jag hoppas att andra föreningar i volleyboll-Sverige tar inspiration och ser vilka möjligheter som finns. En stark barn- och ungdomsverksamhet utgör kärnan i en livskraftig förening och har dessutom stor betydelse ur ett samhällsperspektiv, säger Martin Kihlström, förbundschef på Svenska Volleybollförbundet.

Kontakta ditt RF-SISU-distrikt för att se hur din förening kan söka stöd.

LÄNKAR
Se SVT:s inslag!
Mer om ÖVK:s satsning!

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info