Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Örebro laddar för Mikasa Challenge

10 SEP 2021 11:56
Med förra helgens Ungdoms-SM i backspegeln blickar vi fram mot nästa volleybollhögtid. Helgen 11-12 september spelas Mikasa Challenge i Örebro.
  • Skapad: 10 SEP 2021 11:56

Förra året tvingades Sveriges största volleybollturnering för barn- och ungdomar ställa in till följd av pandemin. 2021 års upplaga blev uppskjuten av samma anledning, men det är med stor glädje vi nu kan konstatera att den blir av. I skrivande stund är det mindre än ett dygn till första serve.

Ett bättre samhällsläge i kombination med tålmodigt och hårt arbete av arrangörerna Örebro Volley och KFUM Örebro gör att volleyboll-Sveriges framtid åter kan bjudas in till idrottsfesten, som kommer genomföras i mindre skala, anpassat till förutsättningarna som råder.

150 lag – ungefär hälften så många som under ett normalår – gör upp i tio olika klasser och i fem hallar med totalt 30 planer. Under 2021 års upplaga är det spelare födda 2007 och senare som deltar. I Level 7 är även spelare födda 2006 välkomna att delta. 4 mot 4 är spelformen som gäller och lagen är anmälda till nivåanpassade tävlingsklasser.

- Det känns fantastiskt kul att kunna bjuda in till Mikasa Challenge i Örebro igen! Turneringen har tidigare år utgjort en form av en säsongsavslutning för både deltagare och arrangörer, men i år markerar tävlingarna istället startskottet på återstarten av rörelsen. Vi hoppas att vi tillsammans med spelare, ledare och funktionärer kan inleda den nya säsongen på bästa sätt. Vi i Örebro Volley och KFUM Örebro Volley välkomnar volleybollens framtid till 2021 års upplaga av Mikasa Challenge, säger David Anfelt, projektledare i Örebro Volley.

Vi önskar lagen och arrangörerna med funktionärer stort lycka till med helgens volleybollbravader!

LÄNKAR
Spelschema/resultat

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info