Hoppa till sidans innehåll

Mikasa Challenge: U20-landslaget och Level 7 livesänds

06 MAJ 2022 11:50
I kväll invigs jätteturneringen Mikasa Challenge i Örebro när killarnas U20-landslag möter "Team Elit" med elitseriespelare.
Den matchen, och samtliga matcher i helgens Level 7, livestreamas i samarbete med Solidsport.
  • Uppdaterad: 06 MAJ 2022 11:50

I helgen ska 930 matcher spelas i Örebro.
308 lag i 17 klasser.
Det är rekord.

Fyra mot fyra, Level 4 till Level 7, är det som gäller i Sveriges största ungdomstävling i volleyboll med en bit över 1.800 spelare och ledare och över 100 funktionärer.

Som invigning kommer vårt U20-landslag, som nyligen tog sig vidare i EM-kvalet i Kroatien, och förgyller tillvaron för deltagarna och andra nyfikna.

– Publiken får kämpa för att komma upp i samma ljudnivå som i EM-kvalet, men vi ska bjuda på så bra spel vi kan. För oss i U20-landslaget är det bra att få träffas och spela inför publik, säger head coach Göran Persson.

Svensk Volleyboll tillsammans med arrangören KFUM Örebro/Örebro Volley livesänder från Mikasa Challenge tack vare ett nytt samarbete med SolidSport.

Samtliga matcher i Level 7, den högsta nivån, kommer att streamas. Det innebär att fans och nära och kära som inte kan vara på plats i arenorna fortfarande kan följa händelserna. Live och i repris.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda de här livesändningarna. Vi vet att det finns många som vill följa de här unga spelarna i vår allra största ungdomstävling. Volleybollen växer kraftigt just nu och därmed ökar behoven att kunna följa sporten. Genom den här möjligheten kan vi nu stärka vår relation med alla som vill följa Mikasa Challenge, säger Ulric Svensson på Svensk Volleyboll.

Om två veckor kommer även Junior-SM i Södertelge att livesändas.

– Volleyboll är en växande sport på Solidsport, både i Sverige och Finland och vi är naturligtvis väldigt glada över att välkomna Mikasa Challenge och samtidigt få fortsätta utveckla Junior-SM tillsammans med arrangörerna. Det här är två evenemang som alla känner till inom svensk volleyboll och som nu kommer att kunna ta allt till nästa nivå med sina egna streamingkanaler, säger Tobias Thalbäck, VD för Solidsport.

-----

Mikasa Challenge

Invigningsmatchen och Level 7 livesänds här.

Spelschema och resultat finns här.

-----

Invigningsmatchen är gratis.
För 149:- ser man sedan rubbet av allt som livesänds. Man kan också köpa enskilda matcher för 49:-.

Skribent: Svensk Volleyboll
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info