Hoppa till sidans innehåll

Ljungby laddar för Ungdomens GP

16 JAN 2019 14:44
I helgen invaderas Uppsala av Sveriges bästa elit-, veteran- och ungdomslag för 2019 års upplaga av Grand Prix. En av alla föreningar som deltar i volleybollfesten är Ljungby VBK, vars flicklag utmanar i Ungdomens GP.
  • Skapad: 16 JAN 2019 14:44

Ungdomens GP är tävlingen med de vassaste lagen med spelare födda år 2001 och senare. För spelare som har åldern inne är UGP-titeln bland det största man kan erövra.

Till Ungdomens GP kvalificerar sig landets sex bästa flick- respektive pojklag, baserat på förra årets placeringar i Ungdoms-SM. Bland de föreningar som säkrade "guldbiljetten" och i helgen beger sig till volleybollfesten i Uppsala återfinns småländska Ljundby VBK.

Ljungby har utvecklats till ett riktigt volleybollfäste. Tack vare LVBK finns det många här som andas volleyboll och beachvolley. Året runt. Föreningen har börjat skörda stora framgångar, både i ungdoms- och seniorsammanhang och såväl på taraflexgolv som i sanden.

Under 2018 utmärkte sig föreningens U19-lag genom att spela hem en sjätteplats vid Ungdoms-SM i Jönköping, vilket gav en direktplats till den prestigefyllda turnering som nu står för dörren.
- Det var en fantastisk känsla. Vi förstod alla vad det betydde: avancemang till Ungdomens GP! Mig veterligen är det första gången Ljungby är representerade i den här sammanhangen. En stor ära, konstaterar Sylvia Johansson, lagets coach.

Läs hela artikeln på www.grandprixvolleyboll.se!

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info