Hoppa till sidans innehåll
Foto: falkenbergsbild.se

Kidsvolley gör succé under sportlovet

23 FEB 2018 14:24
Vi är mitt uppe i sportlovstider. Det innebär ett ypperligt tillfälle för Svensk volleybolls medlemsföreningar att arrangera aktiviteter och evenemang för både nybörjare och redan volleybollfrälsta barn och ungdomar.
  • Uppdaterad: 23 FEB 2018 14:34

Sportlovet infaller mellan vecka 7-11 beroende på var i landet man bor. Prova på-träningarna duggar därför tätt runt om i volleyboll-Sverige och på många ställen vallfärdar barn och ungdomar till aktiviteterna.

När Engelholms VS under två dagar arrangerade öppna Kidsvolleyträningar kom hela 103 (!) barn till föreningens hemmaborg, Kungsgårdsgallen, för att testa på världens bästa idrott.
- Helt klart ett rekord - mycket glädjande! Under ett par år nu har vi jobbat med ett projekt där jag varit ute i skolor i både Ängelholm och andra skånska kommuner för att hålla i volleybollektioner. Målet har varit att fånga upp barnen, väcka deras intresse för volleyboll och att få in dem i föreningslivet. Och det har gett resultat. För tre år sedan började vi jobba med sportlovsaktiviteter. Det har vuxit kontinuerligt sedan dess - och i år har det verkligen exploderat!, säger Ronny Kristoffersson, som basar för rekryteringen och träningarna.


Foto: Engelholms VS.

Att hålla reda på 103 barn på fyra planer och på en och samma gång få spelet att flyta är ingen enkel uppgift. Tur då att Ronny fick hjälp av spelare från sin egen träningsgrupp F04:
- De betyder jättemycket - utan dem skulle det inte funka. Samtidigt är det ett viktigt steg i deras utveckling. De får lära ut vad de kan och växer med uppgiften. De här ledarna är inte äldre än 13 år, men de yngre barnen ser verkligen upp till dem. Det fungerar fantastiskt bra, konstaterar Ronny.

EVS sätt att rekrytera nya spelare är lika välbeprövat som effektivt. Och med Kidsvolley som redskap har det hela blivit ännu enklare.
- Kidsvolley är utmärkt! Det är både roligt och lätt att lära sig, och tjejer och killar spelar tillsammans. Tack vare det har våra träningsgrupper vuxit enormt de senaste åren.

Vad har du för tips till andra föreningar som vill göra samma resa som ni gör?
- En bra början är att söka sig ut till skolorna på höstkanten, lagom till terminstarten. Vid ungefår samma tidpunkt börjar ju volleybollsäsongen. Det här är ett utmärkt tillfälle att visa upp föreningen och volleybollsporten. Håll i en idrottslektion och stoppa ett informationsblad i näven på barnen när den är slut. Välkomna dem till några prova på-träningar där det är gratis att delta. Lyckas ni locka in tio procent av barnen i er verksamhet är det toppenbra. I slutändan blir det många nya spelare och lag till er förening och Svensk volleyboll.

LÄS MER
Lär dig mer om Kidsvolley!
Starta en ny Kidsvolleygrupp - få ett startpaket
Kidsvolleywebben: Köp registreringskod och få tillgång till övningar, träningspass och mycket mer!


Foto: falkenbergsbild.se.

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info