Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Junior-SM flyttas fram - ungdomstävlingar får nya datum

23 APR 2021 10:18
Pågående pandemi och restriktionerna som följer av den gör att det saknas förutsättningar att arrangera Junior-SM under maj månad. Samtliga fyra stora nationella barn- och ungdomstävlingar planeras nu att avgöras under september!
  • Uppdaterad: 23 APR 2021 10:18

Sedan tidigare är kommunicerat att Mikasa Challenge, U16-Mästerskapet, Ungdoms-SM skjuts på framtiden. Svenska Volleybollförbundet har i samråd med arrangören Södertelge VBK nu även beslutat att skjuta upp Junior-SM.

Barn- och ungdomstävlingar betyder mycket för de aktiva och är livsviktiga för volleybollen. Därför jobbar Svenska Volleybollförbundet och arrangörerna målmedvetet för att kunna arrangera 2021 års upplagor av aktuella tävlingar senare under året. Nya datum enligt nedan:

• Ungdoms-SM i Jönköping, 4-5 september
• Mikasa Challenge i Örebro, 11-12 september
• Junior-SM i Södertälje, 18-19 september
• U16-Mästerskapet, 25-26 september

Anmälningssidor samt information gällande eventuella kvaltävlingar inför ungdoms-SM samt JSM kommer publiceras längre fram.

Perfekt återstart

Utöver att barn- och ungdomsturneringar bidrar till en attraktiv idrott som lockar till spel och aktivitet utgör de också något att hoppas på och något att längta till i en tid där många känner oro. Om det finns förutsättningar att genomföra dem har höstens turneringar och mästerskap enorm potential för såväl Svenska Volleybollförbundets som föreningarnas arbete med att återaktivera de aktiva.

Tävlingarna kan bli en bra och rolig kick-off på den nya säsongen för volleyboll-Sveriges barn och ungdomar.

- Vi är många som längtar efter att tävlandet åter ska vara möjligt på bred front. För barn och unga är turneringarna ofta säsongens höjdpunkt, men de har också stor betydelse för engagemanget och idrottande hela året, säger Martin Kihlström, Nationell förbundschef.

Foto: Robert Boman

Skribent: Svensk Volleyboll
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info