Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Junior-SM 2020: Klart för start i Södertälje!

11 SEP 2020 11:13
Helgen 12-13 september avgörs 2020 års upplaga av Junior-SM i Södertälje. Volleyboll.se levererar förutsättningar och länkar!
  • Skapad: 11 SEP 2020 11:13

JSM arrangeras av Södertelge VBK och är ett av de mest prestigefyllda och anrika mästerskapen inom svensk volleyboll. Tolv damlag och tolv herrlag har kvalat in till slutspelet. Utöver de 24 lag som spelar i SM-klassen arrangeras även en öppen klass där sammanlagt tolv dam- och herrlag tar plats.

Årets upplaga är speciell med tanke på rådande omständigheter. Mästerskapet var från början planerat att avgöras i mitten av maj, men sköts upp på grund av coronautbrottet, som gjorde att det länge var osäkert om tävlingarna skulle kunna genomföras över huvud taget.

Tätt samarbete mellan arrangören Södertelge VBK och Svenska Volleybollförbundet samt dialog med kommunen och lokala polismyndigheten mynnade i augusti ut i att mästerskapet fick grönt ljus. Sveriges volleybolljuniorer får därmed möjlighet att göra upp om mästartitlarna även i år, trots de utmanande förutsättningarna.

Protokoll ska följas

Junior-SM 2020 genomförs under förutsättning att alla deltagare tar ansvar, såväl för sig själva som för varandra, och följer både myndigheternas rekommendationer och det medicinska protokoll som Södertelge VBK och Volleybollförbundet tillsammans tagit fram.

I protokollet slås bland annat fast att endast de som är nödvändiga för turneringens genomförande får vara på plats. Publik är alltså inte välkommen.

Spelschema, resultat och stream

Lagens supportrar kan istället följa händelseutvecklingen digitalt.

Spelscheman, resultat och livescore för JSM-turneringen rapporteras via cupsajter i Serieportalen.

Spelscheman och resultat för den öppna turneringen rapporteras i sin tur via cupsajter i Profixio.

Samtliga matcher i JSM-turneringen (obs. ej öppna klassen) livesänds också av Södertelge VBK via SolidSport. Läs mer här!

Vi önskar arrangören och deltagande lag stort lycka till med helgens bravader. Nu kör vi!

JUNIOR-SM | 12-13 SEPTEMBER
Plats: Södertälje
Arrangör: Södertelge VBK!
Om Junior-SM: Vid 2020 års upplaga av JSM är det lag med spelare födda 2001 och senare som tävlar om att koras till svenska mästare. Till mästerskapsslutspelet har 24 lag (12 dam + 12 herr) avancerat via kvaltävlingarna som genomfördes i januari 2020. En öppen klass, som arrangeras parallellt med SM-tävlingen, kan också komma att spelas. Anmäl lag senast 21 augusti! Länk till turneringsinfo!

LÄNKAR
Livestream JSM dam & herr
Spelschema/resultat JSM dam
Spelschema/resultat JSM herr
Spelschema/resultat Öppna dam
Spelschema/resultat Öppna herr

Foto: Robert Boman

Foto: Robert Boman
Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info