Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

Hoppet lever för inställda barn- och ungdomsmästerskap – nya datum spikade

19 MAJ 2020 10:03
Barn- och ungdomstävlingar betyder mycket för de aktiva och är livsviktiga för volleybollen. Därför gör Svenska Volleybollförbundet och arrangörerna ett nytt försök att arrangera 2020 års upplagor av JSM, USM, U16-Mästerskapet och Mikasa Challenge.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2020 10:03

Volleybollsäsongen 2019/20 fick ett slut ingen hade önskat sig och innebar bland annat att vårens planerade barn- och ungdomsmästerskap ställdes in. Besvikelsen var påtaglig hos oss alla, inte minst hos spelarna, som var framme vid säsongens absoluta höjdpunkt. Vi vill tacka alla föreningar, lag och spelare för tålamodet och förståelsen som visades när vi tillsammans ställdes inför frågor och utmaningar som saknar motstycke genom den svenska volleybollhistorien.

Vi blickar nu framåt och planerar febrilt för att återaktivera vår fantastiska rörelse, den dag som rådande samhällssituation tillåter det. Vi jobbar för att volleybollen fortsatt ska vara en självklar del av livet, för alla våra utövare, befintliga som nya.

Drömmen om att vi trots allt ska kunna genomföra 2020 års upplagor av Mikasa Challenge, U16-Mästerskapet, Ungdoms-SM och Junior-SM lever fortfarande i allra högsta grad. Även om det i nuläget är svårt att veta hur och när vi kan börja träna och tävla som vanligt behöver vi planera enligt normala rutiner för att hålla drömmen vid liv.

Svenska Volleybollförbundet och arrangerande föreningar presenterar nu därför gemensamt nya datum då 2020 års upplagor av Svenska Volleybollförbundets största barn- och ungdomstävlingar kan komma att genomföras.

Planerade barn- och ungdomstävlingar
• 29-30 augusti: U16-Mästerskapet
• 5-6 september: Ungdoms-SM
• 12-13 september: Junior-SM
• 18-20 september: Mikasa Challenge
Se mer detaljerad information om tävlingarna längre ner i artikeln.

Anmälningsslussarna står på vid gavel redan nu. Att anmäla lag är riskfritt. Lag som anmäler sig till en tävling som senare ställs in faktureras ej.

Perfekt återstart

Utöver att barn- och ungdomsturneringar bidrar till en attraktiv idrott som lockar till spel och aktivitet utgör de också något att hoppas på och något att längta till i en tid där många känner oro. Om det finns förutsättningar att genomföra dem har höstens turneringar och mästerskap enorm potential för såväl Svenska Volleybollförbundets som föreningarnas arbete med att återaktivera de aktiva.

Tävlingarna kan bli en bra och rolig kick-off på den nya säsongen för volleyboll-Sveriges barn och ungdomar, som där och då kan ha varit borta från både idrotten och lagkompisarna i flera månader. Tänk glädjen som skulle infinna sig, tänk betydelsen den skulle ha.

Svenska Volleybollförbundet och lokalarrangörerna av barn- och ungdomstävlingarna följer händelseutvecklingen noga kopplat till rådande virusutbrott. Tillsammans står vi redo att anpassa oss utifrån givna förutsättningar, där inget är viktigare än människors hälsa. Senast i samband med anmälningsdeadline till var och en av turneringshelgerna tar parterna i samråd beslut om den specifika tävlingen ska genomföras. En tävling som ställs in kommer inte flyttas fram på nytt.Foto: Robert Boman

29-30 AUG | U16-MÄSTERSKAPET
Plats: Falköping
Arrangör: Falköpings VK
Till anmälan!
Om U16-Mästerskapet: U16-Mästerskapet är en relativt ny turnering som hade premiär 2016 och som under åren vuxit till en av Sveriges största ungdomstävlingar i volleyboll. I år det spelare födda 2005 och senare som reser till Falköping för en underbart fullspäckad helg i volleybollens tecken. Alla lag får delta och de väljer själva sin nivå. Anmäl lag senast 7 augusti! Länk till turneringsinfo!Foto: Robert Boman

5-6 SEPT | UNGDOMS-SM
Plats: Jönköping
Arrangör: Habo Wolley & KFUM Jönköping Volley
Till anmälan!
Om Ungdoms-SM: Vid 2020 års upplaga av USM är det spelare födda 2003 och senare som åker till Jönköping för att göra upp om ära och medaljer. I vanliga fall hålls kvaltävlingar, men då dessa inte kunde genomföras som planerat den gånga våren är det i år fri anmälan till mästerskapet. Alla lag och spelare med åldern inne välkomnas att delta. Anmäl lag senast 15 augusti! Länk till turneringsinfo!Foto: Robert Boman

12-13 SEPT | JUNIOR-SM
Plats: Södertälje
Arrangör: Södertelge VBK
Till anmälan!
Om Junior-SM: Vid 2020 års upplaga av JSM är det lag med spelare födda 2001 och senare som tävlar om att koras till svenska mästare. Till mästerskapsslutspelet har 24 lag (12 dam + 12 herr) avancerat via kvaltävlingarna som genomfördes i januari 2020. För lag som inte lyckades kvala in alternativt inte deltog i JSM-kvalet erbjuds spel i den öppna klassen som arrangeras parallellt med SM-tävlingen. Anmäl lag senast 21 augusti! Länk till turneringsinfo!Foto: Robert Boman

18-20 SEPTEMBER | MIKASA CHALLENGE
Plats: Örebro
Arrangör: Örebro Volley & KFUM Örebro
Till anmälan!
Om Mikasa Challenge: Mikasa Challenge är en enorm volleybollfest och en av årets absoluta höjdpunkter för alla Sveriges barn- och ungdomsspelare. Under dagarna i Örebro spelar de uppemot 300 barn- och ungdomslagen nära 1000 matcher på totalt 50 planer i tio olika hallar. Mäktigt! Under 2020 års upplaga av Mikasa Challenge är det spelare födda 2006 och senare som deltar. I Level 7 är även spelare födda 2005 välkomna att delta. Fyrmanna är spelformen som gäller och lagen som vill delta kan anmäla sig till till nivåanpassade tävlingsklasser. Anmäl lag senast 30 augusti! Länk till turneringsinfo!

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info