Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Victor Arvidsson Vilken bild! Över 300 unga volleybollspelare på samma plats under söndagen. Fagerhultscupen visar på suget efter volleyboll.

Fagerhultscupens rekord visar på uppdämt behov av volleyboll

14 MAR 2022 08:58
255 matcher med 73 lag på en dag.
Den lokala endagstävlingen Fagerhultscupen drog lag från flera timmar bort.
"Det här är rekord. Vi kan inte få in mer på en dag", säger Mats Holmberg, en av tävlingsledarna.
  • Uppdaterad: 14 MAR 2022 08:58

Fagerhultscupen i Habo, Västergötland, är en av de första ungdomstävlingarna som har kommit i gång i full styrka efter två år av pandemi med inställda, flyttade och begränsade evenemang.

Direkt var det lapp på luckan. 73 lag kom och spelade fyrmannavolleyboll på Level 4, 5, 6 och 7. För att vara en endagscup kom många lag från långt håll, som till exempel Kungälv, Ljungby, Sollebrunn, Linköping – och till och med Stockholm.

För Mira Bergström, 10 år, i Team Valla från Linköping var det lätt att göra resan för att få spela volleyboll med över 300 andra barn.

– Jättekul! För att det är olika nivåer på lagen, så man får träna på att möta lättare lag och svårare lag, förklarar hon.

Hennes pappa och tillika coach för Miras level-4-lag, Jesper Bergström, berättar:

– Barnen tycker det här är superkul och ser fram emot och pratar om det här. Under pandemin har det inte blivit något, så det här är en väldigt bra happening. Ungarna har längtat efter det här.

Habo Sporthall var till bristningsgränsen full med unga spelare, ledare, föräldrar och funktionärer så till den grad att man fick kryssa sig fram för att ta sig mellan de tre hallarna med sammanlagt 11 planer.

– En bit över 300 spelare, det går inte att få in mer här. Vi har maxat schemat idag, berättar Mats Holmberg som tillsammans med Martin Joelsson har fått trolla med knäna för att tillgodose alla unga spelares vilja att få vara med.

Trots att cupen inte är mer marknadsförd än vanligt har trycket från volleybollklubbarna runt om varit hårdare än någon gång tidigare både före och under pandemin.

– Jag tror det finns ett uppdämt behov av att spela volleyboll. Det här är den största endagscupen någonsin för oss, säger Jens Ottosson i Habo Wolley – föreningen som redan är känd för sin stora ungdomsverksamhet och sina stora och många arrangemang.

Nu fortsätter volleybollvåren med många möjligheter för unga spelare och toppas med det största barn- och ungdomsevenemanget i svensk volleyboll: Mikasa Challenge i Örebro 6-8 maj.

-----

Fagerhultscupens lag och resultat finns här.

Mer om kommande Mikasa Challenge finns här.

 
-----

Victor, Suld 1.jpgLångväga gäster i Habo Sporthall. Suld VBK reste ända från Stockholm, fyra timmar bort, för att spela endagstävlingen Fagerhultscupen. Foto: Victor Arvidsson

Skribent: Ulric Svensson
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info