Hoppa till sidans innehåll
Foto: MStanic82

#EuroVolleyU18W: Slovenien numret för stort

13 JAN 2017 23:01
Fredagen den 13 blev en otursdag för de svenska ungdomslandslaget i Nova Gorica. Hemmatjejerna från Slovenien spelade ut hela sitt register och tog enkelt hem segern. Ledarstaben levererar matchrapport.
  • Skapad: 13 JAN 2017 23:01

Första set blir riktigt jobbig för Sverige. Man blir helt bortservade från nät och när man kommer till anfall är det allt som oftast tuffa lägen som hemmalaget lätt plockar upp och vänder till egna anfallspoäng.

I andra set är Sverige med på ett helt annat set. Slovenien är fortsatt starka och i förarsätet men Sverige blixtrar bitvis till och visar upp en bättre sida än under det första setet. Detta vara dock under allt för korta perioder och när man sen också fastnar rejält i en uppställning rinner siffrorna iväg.

Set tre blir bättre sett ur svenskögon. Anfallsspelet är bättre och man bjuder inte sina motståndare på lika mycket misstag. Problemet är dock att Slovenien är allt för starka och maler på med fortsatt tufft servande. Den svenska mottagningen håller inte tillräckligt hög nivå för att ge anfallsspelet en riktig chans att sätta det slovenska försvaret på prov och slovenskorna å sin sida är svårstoppade i sina anfall.

En tråkig start på em-kvalet där ett lojt svenskt lag åker på en riktig nit mot ett bra spelande hemmalag. Plus går till trion Sofia Andersson, Catarina Cooper och Evelina Granberg.  Nu väntar match mot Turkiet i morgon. Ett Turkiet som såg starkt ut när man vann dagens första match mot Frankrike med 3-0. För det svenska laget gäller det nu att ladda om batterierna. Förhoppningsvis är då också Tilde och Hanna tillbaka för fullt efter sjukdom. Tilde saknades helt i dagens match och Hanna gjorde endast två korta inhopp.

/Ledarstaben

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info