Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

#EuroVolleyU18W: Frankrike knep tredjeplatsen

16 JAN 2017 09:48
Sverige mötte på söndagseftermiddagen Frankrike i kampen om tredjeplatsen i gruppen. Chans till avancemang försvann för båda lagen under lördagens matcher. Det var dock två taggade lag som klev in på banan i Nova Gorica.
  • Skapad: 16 JAN 2017 09:48

Frankrike lyckas omgående på press på den svenska mottagningen som inte är vass nog för att ge passare Sofia de valmöjligheter hon vill och behöver ha för att få isär det stora franska blocket. Frankrike är först till båda tekniska timeouterna och ser ut att komfortabelt ta hem setet. Vid 20-22 med Sveriges siffror först, blir det dock nerv men efter några onödiga misstag av de blågula är setet förlorat.

I set 2 rivstartar fransyskorna med 5-0 innan Sverige tar fyra raka bollar. Varsin sideout senare är det helt plötsligt tvärstopp! Setet ut slutar Sverige att fungera. Mottagningen håller likvärdig nivå som under hela matchen. Snäppet under den franska sett enligt statistiken men dock på en nivå där man kommer till en hel del anfall från alla punkter på nätet.  Övriga delar av spelet rasar ihop som ett korthus. Inga mer poäng tillverkas av egen maskin! Hemska 25-8 till Frankrike.

I tredje set har Sverige inget att förlora och en del förändringar i startuppställningen ger önskad effekt. Blågult är nu snäppet före genom i princip hela setet och är bland annat uppe i ledning med 20-15. Den stora skillnaden är anfallsspelet som fungerar bättre än under tidigare set plus att man nu börjar få broms på det franska centerspelet samt bättre koll på de starka kantanfallarna. En olycklig rotation gör tyvärr att Frankrike kvitterar den svenska ledningen och det är ovisst på nytt. Lagen följs nu åt till 22-22 där Sverige efter två raka pinnar har setbollar. Fransk timeout följs av servemiss från svensk sida och en fransk breakpoint. Kvitterat! Sverige tar dock nästa boll för ny chans att serva hem setet. Nerverna spökar och fransk kvittering efter ny servemiss. Fransk bollvinst fram till matchboll vid ställningen 26-25 som svenskorna stoppar. Här kommer på nytt en svensk servemiss vilket ger Frankrike sin andra matchboll och denna gång lyckas inte blågult stå emot. Setet och matchen till Frankrike.

Höga berg och djupa dalar kännetecknar denna match och hela kvalet. Bäst för dagen i ett blekt Sverige var Hanna Hellvig som var tillbaka på allvar efter sin sjukdom samt liberon Catarina Cooper.  

Summeringen av detta kval i Slovenien landar i att vi för tillfället inte riktigt räcker till mot detta tuffa motstånd. Vi kan störa lagen under perioder men för att vinna set (och matcher) behöver vi vara betydligt tuffare. Vår servemottagning måste upp ett par snäpp för att ge oss den variation i anfallsspelet som behövs. Vårt anfallsspel behöver vara tuffare både vad gäller satsning i själva anfallet och variation av anfallstyp. Slarv, tveksamhet och otydlighet i vissa moment gör också att misstagen blir för många när det drar ihop sig i seten. När vi spelar snålt är vi farliga men dessa perioder är för få. Erfarenheterna vi tar med oss har gjort oss till ett bättre lag än när vi startade kvalresan i höstas. Nu tar vi med oss detta hem till Sverige och jobbar vidare för att komma starkare till nästa gång vi möter dessa nationer.

Text: Ledarstaben

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info