Hoppa till sidans innehåll

Barn- och ungdomstävlingar skjuts upp

15 MAR 2021 11:46
Pågående pandemi och restriktionerna som följer av den gör att det saknas förutsättningar att arrangera tre av de planerade barn- och ungdomsmästerskapen under våren 2021.
  • Skapad: 15 MAR 2021 11:46

Svenska Volleybollförbundet har i samråd med arrangörerna beslutat att skjuta följande nationella tävlingar på framtiden:

  • Mikasa Challenge
  • U16-Mästerskapet
  • Ungdoms-SM

Samtidigt konstateras att barn- och ungdomstävlingar betyder mycket för de aktiva och är livsviktiga för volleybollen. Därför kommer parterna göra ett nytt försök att arrangera 2021 års upplagor av aktuella tävlingar senare under året.

Utöver att barn- och ungdomsturneringar bidrar till en attraktiv idrott som lockar till spel och aktivitet utgör de också något att hoppas på och något att längta till i en tid där många känner oro. Om det finns förutsättningar att genomföra dessa i höst har turneringarna och mästerskapen enorm potential och betydelse för såväl Svenska Volleybollförbundets som föreningarnas arbete med att återaktivera de aktiva.

Planerar för Junior-SM

När det kommer till Junior-SM är dörren ännu inte helt stängd. Mästerskapet är planerat att avgöras 22-23 maj i Södertälje och arrangören Södertelge VBK jobbar tillsammans med Svenska Volleybollförbundet för att kunna fullfölja den planen. Förutsättningarna är bättre då Junior-SM är betydligt mindre i sin omfattning jämfört med övriga mästerskap som ställs in.

Parterna ser löpande över förutsättningarna för mästerskapets genomförande, där yttre omständigheter så som smittläge och restriktioner är det som i slutändan avgör om Junior-SM blir av som planerat eller skjuts upp likt tidigare nämna barn- och ungdomstävlingar. För att JSM-slutspelet ska kunna spelas behöver även JSM-kvalen genomföras, även dessa planeras till maj.

 

Uppdateringar kommuniceras via volleyboll.se. Frågor skickas till tävlingsledningen (This is a mailto link).

Skribent: Svensk Volleyboll
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info