Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Arrangera kval till Junior- och/eller Ungdoms-SM?

23 MAJ 2019 09:00
SM för ungdomar är stora och prestigefyllda arrangemang som lockar nästan alla föreningar runt om i landet att delta i. Kval är det som gäller för att komma med i startfältet i Ungdoms-SM och Junior-SM. Kanske vill din klubb arrangera en kvaltävling?
  • Skapad: 23 MAJ 2019 09:00

Födelseåren för de äldsta spelarna säsongen 2019/20 är 2001 (JSM) respektive 2003 (USM). Under den kommande säsongen arrangeras kvaltävlingar till Junior-SM och Ungdoms-SM.

För Ungdoms-SM går kvalet under helgen 14-15 mars och där Sverige har delats in i fyra delar. Södra kvalet som det avser distrikten Skåne och Sydsvenska, Västra med Västsvenska, Östra med Stockholm-Gotland och Östsvenska samt Norra med lag från Nordsvenska. De senaste åren har förkval arrangerats under december i den Södra regionen för tjejer, ett för Skåne och ett för Sydsvenska. Rekommendationen är att fler förkval arrangeras och eventuellt i form av Distriktsmästerskap. Kan vara ett ypperligt tävlingstillfälle även om det kanske inte behövs i fler regioner än den Södra. Arrangeras förkval kommer seedningen till kvalet att baseras på resultaten vid DM/förkval. Dessa arrangeras i så fall under december månad.

Kvalen till Junior-SM arrangeras på samma sätt som kvalet till USM. Skillnaden är främst att det är 12 lag som kvalar in till JSM mot 16 för USM. Samtliga kval till Junior-SM arrangeras lördag 26 januari.

Är din klubb intresserad av att arrangera något av kvalen? Då hör föreningen av sig till This is a mailto link.  

Säsongen 2019/20 arrangeras:
U16 Mästerskapet i Falköping 18-19 april.
Mikasa Challenge i Örebro 1-3 maj.
Ungdoms-SM i Jönköping 16-17 maj.
Junior-SM i Södertälje 9-10 maj.

Foto: Laura Kvarnstrand


E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info