Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Årets Ungdoms-SM bjöd på skrällsegrar och hemmavinster

13 MAJ 2019 14:33
I helgen spelades årets Ungdoms-SM från Jönköping med Habo Wolley och KFUM Jönköping som medarrangörer. Mästerskapet bjöd på något av en skräll samt en hemmavinst.
  • Skapad: 13 MAJ 2019 14:33

Spelare födda 2002 eller senare möttes under i Jönköping under helgen för att göra upp om titeln som USM-mästare. Bland flicklagen var det Sollentuna mot Ljungby i SM-final under söndagen. Ljungby, som placerade sig femma i USM-kvalet, ansågs av många som turneringens skräll när de tog sig till final mot senaste årens gigant Sollentuna. Med setsiffrorna 20-25 och 22-25 var det dock Ljungby som till slut kammade hem den åtråvärda titeln. Tränaren Sylvia Johansson sammanfattade vinsten;

- Jag är otroligt glad och tacksam!

Laget gick alltså från en femteplacering i kvalet till SM-guld efter två raka finalset. Johansson menade dock att helgens turnering var mer talande för lagets kapacitet.

- Jag var egentligen inte jätteförvånad för jag vet vad mitt lag kan göra, sa hon och la till;

- Vi spelade bort oss lite i kvalet så jag tror att både jag och tjejerna bet ihop lite extra och tänkte att vi skulle spela bättre nu – och det gjorde vi också. Jag har kanske inte spelarna som skjuter hårdast eller så men jag har ett otroligt smart lag och tjejerna tar instruktioner otroligt bra så när de har en taktik följer de den till punkt och pricka. Det tillsammans med att de verkligen slet hårt under helgen gjorde att vi vann.

Att som tränare få coacha ett lag som är så pass öppna för taktiska instruktioner och hårt jobb menade hon var varje tränares dröm.

- Ja, det är ett gäng med otroliga tjejer som är väldigt roliga att coacha så jag är superglad att de nu fick vinna också!

Bland pojkarna var det hemmalaget Habo som ställdes mot Lund i kampen om SM-guldet. Trots att Lund vann det inledande setet med 34-32 var det Habo som vände och vann resterande set med 21-25 och 9-15 och matchen med 1-2. Habo fick därmed höja pokalen i skyn på hemmaplan under söndagen!

Habo Wolley, USM-mästare 2019

På Svensk Volleybolls Instagram har man kunnat följa årets ungdomsmästerskap som bjöd på massor av härlig underhållning under den gångna helgen. Volleybollförbundet önskar tacka Habo Wolley, KFUM Jönköping och alla spelare och funktionärer som bidrog till årets ungdomsmästerskap!

Foto: Torbjörn Gemhed.

Skribent: Johanna Alba
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info