Hoppa till sidans innehåll

Alla vill prata med eldsjälen Emma

11 SEP 2017 11:55
Volleyboll.se har tagit sig ett snack med VK Westans Emma Snelder, som är en av fyra finalister till utmärkelsen Årets eldsjäl.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2018 12:40

Med volleyboll som verktyg skapar Emma Snelder en bättre tillvaro för nyanlända och ensamkommande som kommit till Kungsbacka med omnejd. Sedan två år tillbaka ser hon till att de får träna volleyboll med VK Westan. Något volleyboll.se rapporterat om tidigare.

Emma och Westans behjärtansvärda projekt har inte gått obemärkt förbi, varken lokalt eller riksmässigt. I slutet av juni presenterades hon som en av de nominerade till utmärkelsen Årets eldsjäl i kategorin integration. Och för en knapp månad sedan stod klart att hon är en av fyra finalister.
- Fantastiskt kul och hedrande, inte bara för mig, utan för hela volleyboll-Sverige. Runt om i landet finns volleybollföreningar som tar ett stort ansvar och det ska vi känna stolthet över. Jag är långt ifrån ensam i att driva projektet. En eld brinner inte utan syre; det är många som hjälps åt att göra möjligt, säger Emma.

Sedan finalplatsen blev klar har allt gått väldigt snabbt. Hyllningar och röstkampanjer på sociala medier. Intervjuer med Expressen och Göteborgs-Posten. Emma har fått vänja sig vid uppmärksamheten. När vi når henne har hon just agerat soffgäst i TV4:s Nyhetsmorgon.
- Ja, det är speciellt och givetvis kul att så många vill uppmärksamma oss. Det är viktigt att visa på idrottens kraft och jag pratar gärna om hur vi jobbar med vårt projekt. Förhoppningsvis inspirerar det andra att göra något liknande.

Föreningen växer

Som ett resultat av integrationsprojektet växer VK Westan så det knakar. På kort tid har 150 medlemmar blivit 220.
- Projektet och de nya spelarna är en fantastisk inspiration för mig och föreningen. Det för folk samman och låter oss upptäcka nya saker. Vi lär oss att nytt inte är farligt - att idrott inte har några gränser. Att vi dessutom växer som förening är en bonus. Svensk volleyboll behöver fler spelare. Nya spelare gör oss starkare. Här kommer det många människor med spelglädje och det är bara att tacka och ta emot.

Westan, som i år fyller 50 solvarv, har fått flera nya lag med både killar och tjejer, något Emma trycker lite extra på:
- Ofta är det killarna som får stå i rampljuset, men vi gläds också mycket över vårt relativt nystartade lag som består av 17 härliga tjejer från sammanlagt sex olika länder. Det är ett underbart gäng!

Omröstningen till Årets eldsjäl pågår fram till måndagen den 5 mars. Vinnarna i respektive kategori presenteras den 15 mars när Eldsjälsgalan går av stapeln i Berns salonger i Stockholm. Lägg din röst på Emma, här!

LÄS MER
Rösta fram Emma till Årets eldsjäl
Intervju med Emma i Expressen (TV + artikel)
Om Årets eldsjäl
Intervju med Emma i Göteborgs-Posten
TV-intervju med Emma i Nyhetsmorgon

Skribent: Herman Sewelén
E-post: Adressen Gömd

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info