Hoppa till sidans innehåll

Volleybollanda i skolan

22 DEC 2011 08:21
I Svenljunga i Västergötland spelar högstadieeleverna volleyboll flitigt. Idrottslaget brinner för volleyboll, som genomsyrar arbetet med eleverna.
  • Skapad: 22 DEC 2011 08:21

Trots att det inte finns någon etablerad volleybollförening i Svenljunga, spelas volleyboll flitigt bland Mogaskolans högstadieelever.

- Vi hade turneringar för alla årskurser häromveckan, där alla får vara med och turneringens ”fair play-utnämning” är nästan lika viktig som en seger, säger Ann-Margreth Karlsson, som är en av lärarna på Mogaskolan.

- För andra året i rad har vi även skickat eleverna till Ymercupen för att försvara föregående års titlar. Både flick- och pojklaget firade framgångar, trots att det var många motståndare som spelar volleyboll på fritiden i organiserad form. Väldigt roligt, säger Ann-Margreth.

Pojklaget gick obesegrade genom turneringen och lagets Anton Moell utnämndes till turneringens bäste spelare. Flicklaget kom fyra i DM, men kom högst placerade av alla sjuhäradslag.

- Våra elever efterfrågar en volleybollförening i kommunen och vi hoppas förstås att det finns vuxna som vill engagera sig i ungdomarna.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info