Hoppa till sidans innehåll
Foto: Janne Åsberg

Ungdomslagen laddar

04 JAN 2013 16:35
När de fyra bästa seniorlagen på dam- och herrsidan gör upp om Grand Prix-guldet avgörs även Distriktsslaget och Ungdomens GP. Kan fjolårets UGP-vinnare på killsidan Vingåker behålla sin titel, och ska Vallentuna med fem segrar bakom sig åter stå högst på pallen? På söndag vet vi svaren.
  • Skapad: 04 JAN 2013 16:35

Vingåker och Falkenberg har med sina starka pojklag födda 1994 följts åt de senaste åren och haft de flesta finalplatserna på volley2000-mästerskapet och i U17-SM. Falkenberg vann U19-SM, och är därför toppseedade på årets Ungdomens GP -tävlingen där de sex bästa U19-lagen från SM i fjol gör upp om den prestigefyllda titeln.

Matchstart lördag förmiddag

Falkenberg inleder gruppspelet mot en tuff motståndare i form av Södertelge. I andra gruppen spelar Vingåker mot Lund, som är med för första gången i UGP. Skåningarna från Lund har blivit allt starkare på killsidan på senare år och har även flera spelare med i Skånelaget i Distriktsslaget, där deltagarna är lite yngre.

Svedala utan Lazicsystrarna

På flickornas UGP har Vallentuna varit starka, samtidigt som Svedala utmanat och vann för två år sedan. Nu är de regerande U19-mästare och vill givetvis ta hem segern. Frågan är bara hur starkt laget är utan systrarna Lazic som numera spelar för den franska toppklubben RC Cannes. 

Historia skrivs på Distriktsslaget

Nordsvenska Volleybollförbundet ställer för första gången upp med ett pojklag, med killar födda 1998 och senare, från Norsjö och IKSU i Umeå. De utmanar därmed de andra distrikten, där de mest framgångsrika tidigare varit Skåne, Sydsvenska och Stockholm-Gotland.

Utmanare till starka stockholmstjejer

Bland flickorna har Stockholm-Gotland vunnit de senaste tre åren i final mot tre olika tvåor. Frågan är om det blir någon annan uppstickare som på allvar utmanar Stockholm-Gotland. Kanske Sydsvenska tar sig till final?

Välkommen till volleybollfesten i Duveholmshallen i Katrineholm!

Spelschema Distriktsslaget

Spelschema Ungdomens GP

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info