Hoppa till sidans innehåll

Ungdomens-GP 2011

06 JAN 2011 04:30
Här kan ni följa resultat från Ungdomens-GP löpande.
  • Uppdaterad: 06 JAN 2011 13:36

Länkarna nedan kan ni läsa mer om vilka lag som är med samt spelschemat.

 

Deltagande lag

Spelchema

 

Flickor

 

Final- torsdag

Svedala VBK - Södertelge VBK 2-9 (25-10, 25-14)

Svedala tog silver förra året och flertalet spelare var kvar i årets upplaga. Guld var det som hägrar för de båda lagen även om Södertelge fick stryk av Svedala i gruppspelet. Första bollen i första set spikade Alexandra Lasic ner från högerkanten och det var kanske just tvillingarna Lasic som visade vägen även om övriga i laget spelade riktigt bra. Första set togs hem enkelt av Svedalatjejerna. Laget gjorde väldigt få misstag medan Södertelge hade svårt attkomma till riktigt avslut. I andra set startade Södertelje bäst och var i ledning med 5-3. Därefter visade Svedala åter igen upp sitt fina spel från första set och släppte aldrig in Södertelge i matchen igen. Svedala vann med 25-14. Stort grattis till tjejerna i Svedala som nu fick ta hem sitt guld och grattis även till Södertelge tejerna som tog hem silvret.

 

Bronsmatch

Veddige - Vallentuna 0-2 (20-25, 16-25)

Vallentuna stod lite som favoritskapet inför denna match. Laget började bra och såg till att hela tiden vara i ledningen. Veddige kämpade på bra men kom aldrig riktigt i kapp. Vallentuna vann första set med 25-20. I andra set var Vallentuna ett strå vassare i varje moment och det var egentligen aldrig någon tvekan om vem som skulle ta hem setet och matchen. Vallentuna vann andra set med 25-16 och därmed tredjeplatsen. Stort grattis och bra kämpat båda lagen!

 

Match 5-6 plats

Sollentuna VBK - Hylte VBK 1-2 (16-25, 25-12, 12-15)

De båda laget visade upp bra spel framme vid nät samt många bra räddningar under hela matchen. Matchen var dock vädligt svängig där Hylte vann stort i första set framför allt visade man på bra passningsspel och varierat anfall. I andra set var det Sollentuna som övertygade stort. Bra blockspel från Sollentuna och mindre bra framspel från Hylte gjorde att Sollentuna vann stort i andra set. I avgörade tog Hylte ledningen upp till 13 därefter kom Sollentuna igen och det var riktigt spännande bollar som gjorde att Sollentuna kom ikapp. En tveksam boll som Sollentuna tyckte var in dömdes ut och istället för 13-13 blev det 14-12 till Hylte som sedan kunde avgöra matchen till 15-12.

 

Semi 1

Svedala VBK - VK Veddige 2-0 (25-13, 25-16)

Den första semi-finalen gick mellan Svedala och Veddige. Svedala började som de i tidigare matcher gjort med en stark serv och ett bra anfall. Veddige hade svårt att knappa igen och låg hela tiden ett steg efter. Första set vann Svedala med hela 25-13. Andra set liknade det första genom att Svedala ryckte redan från början och släppte aldrig in Veddige i matchen. Svedala kunde vinna med 25-16 och därmed kvalificerade till final under morgondagen.

 

Semi 2

Vallentuna VBK - Södertelge VBK 1-2 (25-23, 17-25, 15-9)

Dagens andra semi-final stod mellan de två Stockholmslagen Vallentuna och Södertelge. Många föräldrar och vänner stod vid sidan av så matchstämningen var hög och förvantansfull. Första set var väldigt jämn och många bra och långa bolldueller visades upp. Vallentuna vågade tillslut knyta ihop säcken och tog hem setet med två bollar. I andra setets andra hälft drog Södertelje ifrån genom några fina servar från nr 2 Alice Rönn och kunde tillslut säkra setsegern med 25-17. Tredje och avgörande set stod och vägde men där det till slut var Södertelje som var vassare i anfall och i servandet och på så vis stod de också som segrare i den andra semifinalen och kommer spela final under morgondagen.

 

Grupp 1

Södertelge VBK - Svedala VBK 0-2 (7-25, 20-25)

Svedala inledde årets Ungdomens-GP med ett högt tempo på både serv och anfall. Södertelge hade svårt att hänga med och hade svårighter att få tag i det hårda anfallet. Svedala vann enkelt första sett med 25-7. Andra sett började Södertelge med ett betydligt bättre försvarsspel och lagen följdes åt fram till 17-17. Svedala slog sedan åter igen en rad hårda anfall och kunde vinna settet med 25-20.

 

Hylte VBK - Södertelge 0-2 (11-25, 18-25)

Södertelge öppnade första set på ett övertygande spel. Med en match i bagaget för Södertelge kunde man också se att de hade en bättre kommunikation i många läge. Första set gick också till Södertelge med 11-25. I andra set var Hylte med i matchen på ett helt annant vis även om det var Södertelge tjejerna som styrde spelet. Andra set slutatde med att Södertelge var starkast i både anfall och försvar och de kunde vinna setet med 25-18.

 

Svedala VBK - Hylte VBK 2-0 (25-10-, 25-16)

Lagen har nu spelat varsin match där Svedala vunnit sin och Hylte förlorat sin. Första set handlade mycket om Rebecka Lazic där hon gör många fina servar. Hylte hänger med från början men tappar poäng efter poäng i sideoutspel. Svedala vinner första set med 25-10. I andra set är Svedala i ledning från start och släpper aldrig ledningen. Svedala övertygar mer och mer i sitt spel och vinner setet med 25-16. Svedala är därmed vinnare i grupp 1.

 

Grupp 2 

VK Veddige - Sollentuna 2-1 (25-13, 14-25, 15-11)

Denna match handlade mestadels av lagens egna misstag. I första sett spelade Veddige bra medan Sollentuna spelade stressat och gjorde enkla misstag. Veddige fick en hel del utdelning på tuff serv. De vann enkelt med 25-13. I andra sett var det ombytta roller, här spelade Sollentuna enkelt och lungt medan Veddige gjorde enkla misstag. Sollentuna kunde vinna enkelt med 25-14. Ett tredje avgörande sett kan alltid vara lite nervöst. Veddige tog direkt komandot och spelade bra och tog en stor ledning med 7-0 innan Sollentuna kom igång med sitt spel. Ledningen var dock för stor att hämta in och Veddige vann med 15-11. 

 

Vallentuna VBK - VK Veddige 2-0 (25-22, 25-18)

Veddige startade matchen som de slutade i sin förra, högt tempo och bra servar och tog ledning med några bollar. Vallentuna började hämta igen när Veddige ledde med så mycket som 6-2. Lagen följdes sedan åt fram till 17-17 och där det sedan stod och vägde, till sist var det Vallentuna som som satte punkt för setet med 25-22. I andra set servade nr 5 Hedda Gunarsson fram till 11-0 och det blev svårt för Veddige tjejerna att hämta tillbaka det stora underläget även om de spelade riktigt bra många bollar. Vallentuna vann också detta set och siffrorna blev 25-18.

Sollentuna VBK - Vallentuna VBK 0-2 (16-25, 19-25)

Sista gruppspelmatchen stod mellan de två Stockholmslagen och båda lagen spelade ett rent spel och många välspelade bollar. Vallentuna vann första setet. Andra set var riktigt spännade med många långa dueller. Även här var Vallentuna det starka laget och efter en hårt kortisspike av Vallentunas center kunde Vallentuna vinna sin sista match och också bli gruppvinnare i grupp 2.

Pojkar

Final

Sollentuna – Vingåker 2-0 (25-22, 25-15)

Från grupp 1 kom båda finallagen och i gruppmatchen vann Sollentuna bekvämt med 2-0. Likadana siffror blev det även i finalen. Från första bollen i det första setet skapade Sollentuna ett tryck som gav dem några bollars försprång. Sollentuna spelade metodiskt och manövrerade på det sättet ut Vingåker som hamnade i tidsnöd och svårigheter att få sitt anfallsspel att fungera. 25-22 till Sollentuna blev set resultatet. Även i det andra setet tog Sollentuna kommandot. Vingåker tvingades till sin första time-out vid 1-5 som inte hjälpte dem utan Sollentuna trampade vidare till ledning 7-2 och vidare till Vingåker hade förbrukat sina timeouter vid 10-5 ledning till Sollentuna. Sollentuna fortsatte med stabilt mottag och varierat anfallsspel vilket tog dem ända till seger i setet med 25-15 och matchen med 2-0. Guldet alltså till Sollentuna och silver till Vingåker.  

Bronsmatch

Hylte – Södertelge 1-2 (20-25, 25-23, 9-15)

Tredjeprismatchen var en återupprepning av gruppfinalen. Då segrade Hylte men i dagens bronsmatch var Södertelge det starkare laget och när matchen var slut stod de som vinnare. Från början av matchen följdes lagen åt med Södertelge i en knapp ledning. Hylte var i kapp vid 16 lika för att Södertelge skulle gå ifrån igen. Stärkta av setsegern tog Södertelge greppet och hade ledningen fram till det sjunde poänget då Hylte gjorde ett ryck. Ställningen böljade fram och tillbaka fram till 15 lika. Med det första setet i minnet vände Hylte upp och gick ifrån och setet avslutades med fem poängs övervikt för Hylte. Vilket lag som skulle ta bronset skulle nu avgöras i ett spännande och helt avgörande set. Precis som de tidigare seten var det jämnt i början. Men efter sidbytet då Södertelge hade 8-6 gick det mesta Södertelges väg och det slutade med 15-9 och alltså bronset till dem.  

Plac 5-6

Habo – Falkenberg 1-2 (25-22, 22-25, 10-15)

Matchen om femte plats i Undomens-GP för killar har precis avslutats och det blev en jämn och spännande historia. Habo tog ledningen med 2-0 och sedan höll de ett knappt försprång i det första setet fram till 9 lika. Därefter gick Falkenbergs förbi och ledde med 14-12 innan det var Habos tur igen. Habo gjorde sex raka poäng och kunde sedan hålla Falkenberg efter sig fram till att setet tog slut. Det andra setet startade även det med att lagen kände på varandra och att de följdes åt fram till 10 poäng. Därefter greppade Falkenberg tag om Habo och kunde gå ifrån med ett antal poäng. Habo gjorde ett sista ryck men närmare än till 22-25 kom de inte. Tredje set startade med att Habo tog en liten ledning men från 3-4 gick till 11-4 och därefter var det kört för Habo. Femteplats till Falkenberg och sjätteplats till Habo.

Semi 1

Sollentuna – Södertelge 2-0 (25-18, 25-20)

Första semifinalen spelades mellan rivalerna från Stockholms förorter och tillika finallagen vid 2010 års upplaga av Ungdomens-GP. Sollentuna hade tagit hem sina gruppspelsmatcher utan att ha blivit pressade på allvar medan Södertelge själva inte tyckte att de kommit upp på sin högsta nivå. Om det hade med avgörandet eller inte är omöjligt att säga men däremot blev det utfallet, att Sollentuna vann matchen. Sollentuna tog ledningen i matchens inledning med några poängs övervikt. Södertelge malde på och gick ikapp och förbi till 13-12. Därefter var det Sollentuna för hela slanten och segern skrevs med 7 poängs övervikt. Det andra setet rivstartade för Sollentuna som tog för sig på nätet med kraftfulla spikes som ställde till det för motståndarlaget. Sollentuna drog sakta men säkert ifrån och hade 23-18 och den stora publiken trodde setet var slut. Södertelge gjorde dock en sista ansats och de kände vittringen under ett kort tag innan spiken slogs i för Sollentunas räkning. Sollentuna spelar final i andra året i rad medan Södertelge får koncentrera sig på att försöka vinna bronset.

Semi 2:

Hylte – Vingåker 1-2 (25-21, 16-21, 12-15)

Dagens sista match blev även dagens mest spännande match. Det handlade om en finalplats och båda lagen gav verkligen allt. Redan från de första poängen i det första setet stod det klart att det skulle bli en het kamp. Lagen följdes åt hela vägen fram till 15 lika men därifrån och in till slutet av setet var Hylte det starkare laget och trots två time-outer vid 15-19 och 19-22 räckte det inte till utan Hylte vann med 25-21. Högt tempo även från start i det andra setet där lagen kände på varandra. Från det fjärde poänget var det Vingåker som kopplade ett litet övertag i poängprotokollet. Vingåker drygade ut ledningen fram till det stora hemmapublikens glädje och vann setet hela 25-16. Avgörande setet startade med Hylteledning med 3-0 vilket tvingade Vingåker att ta sin första timeout. Resultatet lät inte vänta på sig utan Vingåker gick upp till 4-4 för att sedan gå ifrån till 9-5 och hur mycket än Hylte försökte så kom de aldrig ikapp. Segervrålet och segerdansen var ett faktum när matchbollen var inslagen och segern var klar för Vingåkerskillarna. Vingåker spelar final mot Sollentuna medan Hylte får försöka nå bronset i helgens andra match mot Sollentuna.

Grupp 1:
Sollentuna – Habo 2-0 (25-21, 25-17)

Första matchen i grabbarnas tävling gick mellan Sollentuna och Habo. Sollentuna som är favorittippade till segern hade i början av matchen lite svårt att komma igång eller kanske var det snarare Habos kvaliteter som gjorde det tufft för Sollentuna. Habo hade ledningen från början av första setet och det var jämnt fram till 20 lika. Då la Sollentuna in en växel till och gick ifrån till seger med 25-21. I det andra setet var det jämnt enbart en liten stund i början av setet. Därefter gick kommandot till Sollentuna som gick ifrån några poäng i taget under resten av setet. 25-17 blev siffrorna till slut.

Vingåker - Habo 0-2 (23-25, 21-25)

En jämn historia där Habo kopplade ett visst grepp på Vingåker även om ledningen inte var med så många poäng. Vingåker gick i kapp och förbi vid det 17:e poänget och därefter var det stor dramatik. Habo gick förbi igen innan Vinåker stängde setet med minsta möjliga marginal ivrigt påhejade av den stora Vingåkersklacken. Det andra setet var även det tight från start även om det nu var Vingåker som förde spelet. Poängen drygades ut och när setet var slut var det fyra poängs övervikt. Därmed får Habo rikta in sig på spel femteplatsen medan Vingåker spelar gruppfinal mot Sollentuna.

Sollentuna – Vingåker 2-0 (25-17, 25-22)

Förväntningarna var höga på gruppfinalen mellan Sollentuna och Vingåker som båda vunnit sina första matcher. Det blev även en riktig höjdare där Sollentunas jämnhet övervägde till deras fördel. I det första setet tog Sollentuna kommandot från start och gick ifrån från start. Vingåker gjorde vad de kunde och utnyttjade sina timeouter, vid 4-9 och 9-14, men inget hjälpte då Sollentuna helt enkelt inte tillät Vingåker att komma in i setet ordentligt. Det andra setet blev ännu tightare och där tog Vingåker ledningen i början av setet för att sedan se Sollentuna först komma i kapp och sedan gå förbi. Det var dramatiskt på slutet då Vingåker kom närmare och närmare och hade 22-23 som bäst. Men nära räcker ju inte och med ett par fina avslut avgjorde Sollentuna. Sollentuna vann gruppen med Vingåker på andra plats där båda lagen går till semifinalerna.

Grupp 2:

Hylte - Falkenberg 2-0 (25-18, 25-16)

Första matchen i grupp två stod mellan Falkenberg som är andraseedade och Hylte som är sjätteseedade. Innan matchen var Falkenberg favoriter men de höll inte över formstarka Hylte som spelade snålt och gav inte bort många poäng genom egna misstag vilket gav segern till hallänningarna utan större problem. De båda seten utvecklades på ungefär samma sätt. Hylte tog en knapp ledning som de sakta men säkert drygade ut under respektive set.

Södertelge - Hylte 0-2 (19-25, 21-25)

Hylte fortsatte i samma stil som i den första matchen och visade både kyla och smarthet i spelet. Inte minst efter att de råkade ut för att en av stöttepelarna i laget, Rasmus Engberg, olyckligt stukade foten efter bara ett par bollars spel i det första setet. Kanske tack vare skadan tog Södertelge greppet om första setet och hade en bekväm ledning med som mest med 5 poängs marginal. Hylte knäppte till än mer på den egna sidan med en suverän servemottagning och när det kom till avslut så hängde inte Södertelge med varken i block eller försvar. Det riktigt syntes på Södertelge att det var motigt, de normalt starka anfallarna fick inte till det och de egna misstagen var för många för att rå på Hylte. I det första setet hämtade Hylte upp Södertelges försprång genom att ta sex raka poäng från 10-16 till 17-16 och därifrån kunde Södertelge inte resa sig. Det andra setet följde tendensen från slutet av första. Hylte spelade lugnt och metodiskt medan Södertelge spelade utan självförtroende, vilket till slut innebar att Hylte kunde göra segerdansen som gruppsegrare.  

 

Falkenberg – Södertelge 0-2 (25-27, 8-25)

Sista matchen i grupp 2 visade sig bli en mycket märklig historia. Det första setet dallrade av spänning medan det andra var spel mot ett mål. Södertelge visade en annan anda i denna match och tog kommandot från starten av matchen. De gick ifrån till en ledning med fyra poäng direkt och därefter tog Falkenberg upp kampen på allvar. Falkenberg gick i kapp vid det 13:e poänget och därefter följde lagen varandra fram till slutet av setet då de två sista poängen gick till Södertelge som då tog ledningen i matchen med 1-0 i set. Det andra setet tog sig som sagt en helt annan form. Södertelge vann tillbaka servrätten till 1-1 och därefter tog man 10 raka poäng i en uppställning och då rann matchen ifrån Falkenberg. Södertelge blev tvåa i gruppen och möter då Sollentuna i semifinal klockan 17.40 medan Falkenberg under torsdagen spelar om placeringarna 5-6.  

 

Skribent: Camilla Park

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info