Hoppa till sidans innehåll

Ungdomens-GP 2010, Pojkar

05 JAN 2010 12:32
Ungdomens-GP är på gång och här kommer kommentarer från flertalet av lagen.
  • Skapad: 05 JAN 2010 12:32

Födda 1991 eller senare ska lagens spelare vara vid årets upplaga som spelas 5-6 januari i Katrineholm. Det är de sex bästa lagen från senaste SM som ska göra upp om titeln. Finalen kommer att sändas via webb-TV.

Spelprogram


Falkenbergs VBK (seedad 1:a) genom Patrick Aparicio, coach för laget

Efter i förra årets förlust i finalen mot Engelholm så är målet ganska klart. Vi vill ta hem guldet i år! Det kommer säkert bli en tuff uppgift när man tänker att dom flesta lagen har spelare som har fått mycket elitseries erfarenhet denna säsong. I våras lyckades vi vinna U-19 Guldet i en välspelad final mot Sollentuna. Om båda lagen kan ställa upp med deras bästa lag så är det mycket möjligt att vi ser en repris i GP final också men man ska inte räkna ut Team Valla och Hylte med deras lovande elitkillar. I vårt lag ska man ta en extra titt på trion Jonathan Angel som spelar med Falkenbergs VBKs elitlag, Denijel Becevics snabbhet och snabba passningar och Jonathan Karlssons bollkontroll av hög klass. Vi kan absolut räkna med välspelade och underhållande matcher med många känslor på plan där alla känner varandra ganska väl!

 

Sollentuna VK (2:a) genom Christer Ljung, coach för laget

Vad är målsättningen?
Målsättningen är naturligtvis att vinna Ungdomens-GP. Sollentuna var i final i senaste U19-SM och den placeringen vill vi förbättra. Fungerar spelet och vi har den lilla turen som behövs är det absolut en målsättning inom räckhåll.

Vem är er favorit till segern?
Falkenberg är nog favoriter hos de flesta på killsidan. Frågan är om de lyckas prestera lika bra volleyboll nu igen?

Profiler i laget?
Sollentunas framgångar på ungdomsidan har byggt på ett lag och inte enskilda individer. Det är ingen skillnad denna gång och skall vi vinna är det lagarbetet det beror på.

Vad förväntar ni er förutom matcherna?
GP-helgen är speciell av flera skäl. För det första kommer den mitt i säsongen och inte mitt i crescendot av SM-slutspel som dyker upp i april-maj. Det ger möjlighet till bra ungdomsvolleyboll halvägs i säsongen och ger en fingervisning om var man stå inför kommande slutspel. Ungdomsen-GP är också speciellt därför att det är som att kliva in i kvartsfinalerna i ett SM, där varje match är av vinna-eller-försvinna karaktär. GP-helgen är även unik då det spelas DistriktsSlaget, Ungdomens-GP och GP i samma hall, samma helg, vilket ger möjligheten till att se massor av bra vollyboll i olika åldrar i princip samtidigt.

Sollentuna VK, Ungdomens-GP 2010 

Övre raden: Sean Anthony, Christopher Sahlström, Fabian Reppen, Carl Ljung, Dimitry Bogdanovic, Christer Ljung (coach). Nedre raden: Andreas Grundstedt, Andreas Eriksson, Fredrik Gewers, David Lundin. Infällda: Staffan Blomgren, Niclas Bångman, Matteo Menniti, Christoffer Thibblin (coach).

 

Södertelge VBK (3:a) genom Lasse Broström coach för laget

Vad är målsättningen?
Vi kom på tredje plats i U19-SM och det vill vi förbättra. Så en bra målsättning blir att vi tar oss till final. Gör vi det vill vi givetvis vinna.

Vem är er favorit till segern?
Falkenberg vann övertygande förra årets U19-SM Final och är självklara favoriter. Annars känns det som vår match mot Sollentuna i gruppen blir avgörande för utgången.

Profiler i laget?
Här måste jag säga vår motor och pådrivare Hampus Randén. För övrigt är jag rätt säker på att våra centrar kommer göra intryck på motståndarna.

Vad förväntar ni er förutom matcherna?
Ungdomens-GP är examen för ungdomsklubbarna, där nästan alla lag har helt egna produkter. Helgen är riktigt rolig där man samtidigt kan se de bästa elitlagen spela. I Ungdomens-GP finns inga lätta matcher vilket gör att man måste plocka fram sitt bästa spel redan från start. GP arrangemangen i Katrineholm brukar hålla hög klass och det förväntar vi oss att de även gör denna gång.

Södertelge VBK, Ungdomens-GP 2010

Övre raden: Lasse Broström, David Pettersson, Bojan Dragicevic, Hampus Randén, Linus Langsmo, Tomas Pettersson Nedre raden: Jack Hayek, Albert Johansson, Sebastian Engström, Lukas Yoken, Mattias Eriksson
Saknas: Paskal Zivina, Anders Eriksson.

 

Hylte VBK (4:a) genom Richard Engberg, coach för laget

Vad är målsättningen?
När vi spelar turneringar så försöker vi alltid gå så långt som möjligt. Gp-slutspelet är lite specielllt med tanke på att man har inte så lång tid på sig att spela ihop laget. Att vara topp 3 borde inte vara omöjligt för Hyltes lag i detta slutspel.

Profiler i laget?
Hylte har tre killar som går på volleybollgymnasiet och en av dom är Dardan Lushtaku som spelar passare i vårt lag och i RIG:s elitlag. Dardan har en väldig stor talang och kan många gånger göra det enkelt för sina medspelare genom att lura blocket med sina passningar. Resterande spelare är med i Hyltes B-lag och Johan Skoogh finns med i Hyltes Elit lag. Hyltes svaghet är återigen att vi är en tunn trupp med endast 6-7 spelare. En stor styrka är det stora hjärtat att vilja kämpa och hata förlora.

Vad förväntar ni er förutom matcherna?
Vi från Hylte förväntar oss några trevliga volleybolldagar i Katrineholm med mycket spännande och slagkraftiga volleybollmatcher i alla de turneringar som pågår under GP-slutspelet.

Hylte VBK, Ungdomens-GP 2010

Bakre fr.vänster: Tränare Richard Engberg, Rasmus Engberg, Johan Skoogh och Simon Nystrand. Främre fr. vänster: Dardan Lushtaku, Johan Mårtensson och Rasmus Ebbesson. Saknas på bilden: Peter Andersson. 

 

Team Valla (5:a) geom Peter Bjurstam coach för laget

Vad är målsättningen och vilket lag är er favorit till segern?
Team Valla kvalificerade sig till Ungdomens-GP i våras genom att komma femma vid U-SM i Katrineholm. Vi hade nog hoppats på en mer framskjuten placering vid U-SM men på grund av skador och sjukdomar var det en decimerad trupp som kunde ställa upp i Katrineholm. Nu vid Ungdomens-GP:et har vi en något starkare trupp som vi hoppas ska kunna ta sig längre även om vi även denna gång får klara oss utan två av våra tongivande spelare. Vi siktar på att få spela på centercourten, dvs final, och är man väl där så kan ju allt hända!! Jag skulle tro att om vi tar oss dit så kommer Falkenberg att stå på andra sidan nätet och de får väl gälla som favoriter.

Profiler i laget?
Vi kommer att förlita oss mycket på våra två spikers från RIG:s elitserielag, Erik Sundberg och Fredrik Gustavsson, och om de kommer igång ordentligt så kommer de andra lagen att få problem.

Vad förväntar ni er förutom matcherna?
Jag ser GP-helgen som en mycket viktig turnering för våra unga spelare. Förutom bra matchning mot de bästa lagen i samma ålder i Sverige får killarna möjlighet att se bra volleyboll på svensk elitnivå vilket är en bra morot för att få dem att fortsätta att träna. Detta behövs om vi ska få behålla talangerna inom volleybollen så de inte går till andra, större idrotter.

  

Vindrarps VK (6:a) genom Jonas Christensson lagledare

Vad är målsättningen?
Vår målsättning är att gå till semifinal. Sen får vi se......

Vem är er favorit till segern?
Falkenberg är favoriter.

Profiler i laget?
Emil Carlsson, Anton Sigurdsson och Tim Hansson är profiler i vårt lag.

Vad förväntar ni er förutom matcherna?
Under GP-helgen ska vi ha kul när vi spelar, och titta på bra volleyboll.

Vindrarps VK, Ungdomens-GP 2010

Bakre raden från vänster: Emil Carlsson, Erik Lilja, Tim Hansson, Richard Johannesson (ledare). Främre raden från vänster: Daniel Skogsberg, Albin Christensson, Anton Sigurdsson, Andreas Påhlsson. Saknas på bilden: Oskar Nilsson och Fredrik Schönbeck.

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info