Hoppa till sidans innehåll
Foto: Göran Persson

Unga volleybolltalanger samlade

17 JUN 2014 08:41
Över 200 unga volleybollspelare är nu på Riksträningscentrum i Falköping för att träna och utvecklas inom volleyboll. En start på sommarlovet med träning på hög nivå tillsammans med både proffs och elitseriespelare som slutit upp i Falköping. Alla spelare får även ha ett beachvolleypass i den nya hallen som komplement.
  • Skapad: 17 JUN 2014 08:41

Samtidigt som ca 150 unga talanger deltar på talanglägret är 40 ungdomar kallade till utvecklingsläger. Det är 20 ledare som ser till så att det blir två träningspass om dagen. Dessutom tränar juniorlandslagen och spelar landskamper mot Finland. Med andra ord är det fullt av aktiviteter i flera hallar.

- Vi vill få spelarna att bli entusiasmerade av sporten och ha roligt och träffa nya kompisar samtidigt som de utvecklas, säger lägeransvarig Göran Persson.

Totalt är det spelare från 35 föreningar som är på plats mellan lördag till torsdag. Målsättningen är att spelarna ska känna att de går framåt och att de vill fortsätta.

Bland ledarna finns landslagsspelare som Dardan Lushtaku, Erik Sundberg, Sofie Sjöberg och Wilhelm Nilsson.

- Lägret är också viktigt för att spelarna ska få förebilder och få se hur vi har det på Riksträningscentrum. Det är också uppskattat att få se juniorlandslagen. Dessutom får vi som jobbar här möjlighet att skapa oss en bild av hur nivån är på de unga spelarna runtom i Sverige, avslutar Göran Persson.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info