Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jalob Birgersson

U21-SM

28 APR 2012 09:20
Sollentuna VK är nu Svenska mästare för herrjuniorer efter att ha vunnit mot Falkenberg VBK med 3-2. Svedala VBK kan titulera sig som Svenska damjuniormästare 2012 efter att ha besegrat Sollentuna VK med 3-0 i set.
Brons till Hylte dam och Södertelge herr.

  • Skapad: 28 APR 2012 09:20

Resultaten från tävlingarna
Bilder från U21-SM

Nu i helgen avgörs SM för juniorer eller som klassen heter U21-SM i Katrineholm. Full fart från invigningen på lördag morgon till den avslutande prisutdelningsceremonin på söndag eftermiddag.

Vingåkers VK är lokalt ansvariga för tävlingen som genomförs i Duveholmshallen och i år är det 92:orna som är den äldsta årgången. Hur kommer det då att gå och vem blir Svenska mästare?

Seedningen i tävlingen baseras på de kval som genomförts i början av februari. Enligt den ska, i damklassen, Svedala möta Sollentuna i final och bronsmatchen ska spelas mellan Norsjö och Kungälv som de kvalsegrare de är. I herrklassen pekar resultaten i kvalen på att Falkenberg ska möta Södertelge i finalen medan Svedala möter Vingåker i matchen om placeringarna 3-4.

Att seedning har betydelse är självklart men det är på inte självklart att det blir något av dessa lag som ståtar med gulden. Sollentunas killar har vunnit de tre titlar som man kan vinna som ungdomslag (U17-, U19-SM samt Ungdomens GP) innan U21-SM som avslutar ungdomsåren. Det är enbart Hylte som varit på pallen förutom Sollentuna, Falkenberg och Södertelge när 92-killarna haft sina mästerskap. Sett till historiken, på tjejsidan, kan det mycket väl kan bli någon ur trion Vallentuna, Södertelge och Hylte som utmanar. Men bollen är rund och först på söndag, finalerna startar kl 15, får vi svaret.

Regerande mästare är Svedala damer och Falkenberg herrar.

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info