Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

U19 SM-kval välfyllt med lag

20 MAR 2015 10:49
I helgen avgörs de sista USM-kvalen på tre platser; Örebro, Sollentuna och i Falkenberg. I det södra kvalet i Falkenberg är så många lag anmälda att föreningen får lägga en del matcher i Kattegatthallen, vid sidan av Falkhallen.
  • Skapad: 20 MAR 2015 10:49

- Vi ser fram emot helgens kval, det är roligt att se att det växer med fler lag än tidigare. Nu kommer lag som vi aldrig sett i U19-kval tidigare, säger Bengt-Ove Bengtsson i Falkenbergs VBK.

"Det ska fungera smidigt"

I kvalet i Falkenberg blir det totalt 14 flicklag och 7 pojklag. Ett lyckat arrangemang hänger på att det inte blir för lång väntan mellan matcherna och att dagen ska flyta på smidigt. Ett 20-tal funktionärer finns på plats i Falkenberg. De flesta lag kommer att få spela fem matcher på söndag då kvalet äger rum, så det krävs bra planering för att få det att gå ihop.

- Det är bra att vi har Falkhallen som är omtyckt för att den är fräsch och bra att vara i. Det underlättar förstås.

Några av lagen har inte kunnat träna så mycket tillsammans, eftersom en del spelare går på RIG i Falköping och en del spelar i seniorserier under säsongen.

- U19 är lite speciellt eftersom en flera lag är splittrade. Men när de åker hem härifrån på söndag kväll hoppas vi at de ska se att de utvecklats som lag från första till sista match. Några växer alltid, vilket är väldigt kul, avslutar Bengt-Ove Bengtsson.

Följ U19 SM-kvalet här

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info