Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

U18-SM står för dörren

21 MAJ 2016 08:05
Vi har en fullmatad volleybollhelg framför oss. Inte nog med att landslagen EM-kvalar. Dessutom står U18-SM för dörren. Volleyboll.se tog sig ett snack med arrangören Vingåkers VK om vad som komma skall.
  • Skapad: 21 MAJ 2016 08:05

Ute i Europa EM-kvalar våra landslag för fullt. Samtidigt, på hemmaplan, är det dags för nästa generation stjärnor att visa upp sig när U18-SM i går av stapeln för första gången någonsin.

Örebro är spelplatsen och Vingåkers VK står som arrangör när spelare för 1999 eller senare gör upp om de ädlaste valörerna. Projektledare Marc Oscarsson ser fram emot det hela:
- Det ska bli riktigt kul att komma igång. Vi är ett 30-tal i föreningen som hjälps åt och ser att vi har kontroll på allt.

På grund av hallrenoveringar har tävlingarna tvingats flytta från Katrineholm till Örebro. Något som inte varit helt smärtfritt för VVK, samtidigt som det heller inte varit något som inte gått att lösa:
- Rent logistisk innebär det andra förutsättningar. I Katrineholm hade vi kunnat vara i en och samma anläggning, där det fanns elva planer under ett och samma tak. Nu blir det tre olika hallar istället; två för SM-tävlingarna och en tredje för öppna klassen. Men vi har löst det med busstransporter, så det känns som att det kommer flyta på som det ska.

Om du får tippa, vilka tror du vinner?
- Hmmm, tjejsidan har jag dålig koll på, så där väljer jag nog att passa. Men på herrsidan tror jag på Falkenberg och Engelholm. Dessutom tror jag på våra egna killar från Vingåker. Målet är att vi ska ta oss till semifinal.

Här finns spelschema för U18-SM!
Här finns spelschema för öppna klassen!

Skribent: Herman Sewelén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info