Hoppa till sidans innehåll

U17 tjejer i Falkenberg till final på Bosön

29 APR 2011 12:37
Den riksomfattande tävlingen IQ stars är inne i finalskede, där Falkenbergs volleybolltjejer som enda volleybollag har gått vidare. IQ stars är en satsning från Riksidrottsförbundet för att visa att alkohol och idrott inte hör ihop. Stora prispengar står på spel i finalen.
  • Skapad: 29 APR 2011 12:37

- Det känns jättebra, vi gillar att vara i final, säger U17-tjejernas tränare i Falkenberg, Lotta Peltoarvo.

I finalen på Bosön den 7-8 maj kommer laget att få tävla i helt andra saker än volleyboll. Istället handlar det om samarbetsövningar, problemlösning och fysiska tävlingar.

IQ Stars vill få unga idrottare att säga ja till en smartare livsstil, och startade tävlingen där alla deltagande lag tycker att det är självklart att alkohol och idrott inte hör ihop. Alkohol på läger och turneringar är inte tillåtet, liksom att ingen kommer bakfull till träning eller match. På sajten iqstars.se kunde idrottslag i alla olika idrotter från hela landet anmäla sig, skriva en kort presentation och värva röster till laget. 

Volleybollen representeras

Falkenbergs tjejer fick över 900 röster. Det höga antalet i kombination med en bra presentation gjorde att de blev nominerade av Hallands distrikt och nu är i final. Det är det enda volleybollag i landet som är med.

- Vi blev uppmärksammade på den här aktiviteten och tyckte att vi lika gärna kan vara med på det här eftersom det för oss är självklart att man inte dricker. Det har aldrig varit en svår fråga för oss, idrott och alkohol hör ju inte ihop över huvud taget.

Tjejerna i laget tyckte att det var en kul grej, och de fixade presentationen och anmälde sig själva. De spred informationen på ett opretentiöst sätt.

- Vi vet inte vad vi ger oss in i, det ska bli jättekul att åka upp till Bosön och representera både klubben och volleybollen. Stora prispengar står på spel. Det här blir en fin avslutning för flera av tjejerna som lämnar laget och istället går upp till seniorlaget till hösten, avslutar Lotta Peltoarvo.

www.iqstars.se

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info