Hoppa till sidans innehåll

U17-SM i helgen

15 APR 2011 16:11
Årets första ungdoms-SM, U17-SM, spelas i Valhalla sporthall i centrala Göteborg. Det är åldersklassen U17 som gör upp och då är spelarna födda 1995 eller senare.
  • Skapad: 15 APR 2011 16:11

Tävlingarna startar med invigning på lördag morgon och därefter startar gruppspelet som håller på fram till eftermiddagen. Kvartsfinaler spelas kvart i sju och därefter pausas det till söndag morgon. Semifinalerna klockan 11 och finalerna spelas 15.15 och därefter avslutas evenemanget med prisutdelning.

Seedningen vid SM baseras på de placeringar som lagen la beslag på vid de kvaltävlingar som genomfördes i slutet av januari. Seedningen för semifinalplats är planerad för att seedad etta möter seedad fyra och seedad tvåa möter seedad fyra. Förutsättningen är då att lagen håller sin seedning genom att vinna de matcher de är tänkt att vinna. Flera skrällar kommer säkert att ”förstöra” seedningen, vilket tillhör och är en del av charmen.

Tjejer:
1 Hylte VBK
2 Sollentuna VK
3 V:a Ämterviks IK
4 Norsjö VBK

Killar:
1 Falkenberg VBK
2 Södertelge VBK
3 Lunds VBK
4 Vingåkers VBK

Då det är premiär i volleybollsammanhang för 95:orna få man titta hur det gick under Volley 2000 Mästerskapet för att jämföra tidigare resultat för åldersklassen.  2009 spelade denna årgång i U15 klassen. Då placerade sig medaljerna för tjejerna så här; Södertelge guld, Vallentuna silver och Halmstad brons medan det för grabbarna blev guld till Vingåker, silver till Falkenberg och brons till Svedala. 2007 i U13-klassen stod Vallentuna överst på prispallen före Perstorp och Värnamo i flicklassen. I killarnas tävling var det Vingåker först före Falkenberg och Lund.  

Vid förra årets U17-SM (94:orna var äldst) var det Svedalas flickor som vann före Södertelge och Vallentuna medan det i pojkarnas tävling var Vingåker som vann med Falkenberg som tvåa och Lund som trea. 

Resultaten från U17-SM uppdateras löpande under helgen.
Resultaten i Öppna klassen finns här.

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info