Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Tuffa kval till U21 SM i helgen

01 FEB 2013 13:15
Nu är det dags för Sveriges bästa juniorer att göra upp om att spela U21-SM som avgörs i Katrineholm i april. I helgen spelas kval i Svedala, Degerfors och Uppsala, både för herrar och damer.
  • Skapad: 01 FEB 2013 13:15

- Det ska bli ofantligt roligt. Laget har tränat tillsammans i många år, och är ett socialt gäng där alla umgås med alla, säger Ronnie Wilhelmsson, tränare i Engelholm.

Engelholmstjejerna vann Ungdomens GP i januari, och ställer nu upp i U21-kvalet också, trots att spelarna är yngre än vad man får vara. De spelar i den södra poolen, där motståndet är tufft med många bra lag.

- Svedala har alltid duktiga tjejer, likaså har Hylte/Halmstad rutinerade spelare, men även andra lag kan överraska. Det gäller att inte underskatta någon motståndare.

”Årets höjdpunkt”

Herrarnas kval avgörs i Svedala och Uppsala, där Vingåker är ett av favoritlagen. De vann Ungdomens GP i januari och har med samma lag tidigare år vunnit U19-SM och U17-SM. Killarna har spelat länge tillsammans, men är nu något splittrade då några går på Riksidrottsgymnasiet i Falköping.

- Det går inte att förbereda sig tillsammans eftersom alla är utspridda. Men, de här killarna är så duktiga och efter ett par matcher brukar de hitta tillbaka till varandra. Det här är årets höjdpunkt för både spelare och ledare, säger Marc Oskarsson, tränare.

Jämna matcher

Alla ser fram emot helgens kval, som kan bjuda på många spännande och jämna matcher.

- Många duktiga lag är med och fightas om topplaceringarna. Det är stimulerande att hamna i de riktigt tighta lägena, och vårt lags styrka är att vi ofta vinner de sista avgörande bollarna i avgörande set, säger Oskarsson.

Fjolårets vinnare av hela junior-SM på damsidan var Svedala, medan Sollentuna vann på herrsidan.

U21-SM avgörs 27-28 april i Katrineholm med Vingåkers VK som arrangör.

Matchprogram och resultat kvalen till U21-SM

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info