Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Tävlingar i Kidsvolley

09 JAN 2010 07:00
Kidsvolley har nu dryga tre år på nacken och har lämnat krypstadiet. Utmaningen är stor inför framtiden, då volleybollsportens vilja att växa till stor del handlar om att erbjuda rätt form av spel för de olika åldrarna.
  • Skapad: 09 JAN 2010 07:00

Spelformen Kidsvolley är fantastisk och bevisningen attraheras barn av den.

Jätteroligt och lätt att lära sig och lätt att utföra. Det "enda" som saknas är att många fler klubbar hakar på och  framförallt att föreningarna arbeter med kontinuitet och långsiktighet.

"Min boll" - "Nä, det är min boll"
Foto: Olsin sportfoto.

I idrottens själ ligger matchen/tävlingen och så är det även för de barn som befinner sig i Kidsvolleyålder. Tävlingsverksamheten har inte riktigt kommit igång ordentligt. Tävlingar för barn ska enligt policy vara lokal eller regional och längst har man kommit i Skånes- och Stockholm-Gotlands Vollebybollförbund. I båda distrikten arrangeras regelbundna tävlingar. Antalet lag ökar sakta men säkert och All-time-high i Skåne är 18 lag och i Stockholm/Gotland 20 lag. I Nordsvenska är man på gång med distriktstävlingar men i övriga delar av landet finns det utmaningar kvar.

Thomas Johansson, Kidsvolleyexpert i Engelholms VS, varför ska man tävla i Kidsvolley?

Jag anser att det är mycket viktigt med Kidsvolleytävlingar. Tävlingarna är en morot för att träna mer, en examen på det man har tränat på de senaste veckorna. Under tävlingarna upptäcker man att det finns fler lag än sitt eget, lär känna fler kompisar, utvecklar gruppgemenskapen mellan matcherna, på tävlingar får också föräldrarna följa och se vad sina barn har lärt sig. Att alla får medalj är en mycket bra grej, det är något som barnen uppskattar oerhört mycket. En hel del barn t o m sover med medaljen under huvudkudden på natten.

Thomas fortsätter, 

Problemet som många distrikt har med att arrangera tävlingar är att det är för många öar som har Kidsvolley verksamhet. Ett attraktivt alternativ är att arrangera egna turneringar genom att dels de egna spelarna bildar lag men även att bjuda in skolor eller andra idrotter. Riktigt roligt är att skapa en turnering där alla tar med sina familjemedlemmar och att varje spelare princip skapar sitt lag med sin familj. På så vis får man många lag och kan fixa egen turnering utan att åka iväg.

Ett annat sätt att arrangera tävlingar i Kidsvolley är att genomföra en Kidsvolleydag i skolan. Eftersom tävlingarna genomförs på tid hinner man med en hel turnering på bara 2,5-3 timmar, vilket är lagom. Då hinner deltagarna dels lära sig spelet och dels uppfattar de hur fantastiskt roligt Kidsvolley är.

Utmaningen till landets alla klubbar för 2010: öka antalet Kidsvolleyspelare med det dubbla, minst sex tävlingar inom varje distrikt och minst två tävlingar inom klubben.

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info