Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

Tack för alla namnförslag

17 JUN 2013 13:11
Det är många som har kommit med namnförslag på vad spelformen Volley 2000 ska heta framöver. Spelformen för barn mellan 10 och 14 år kommer att byta namn till hösten.
  • Skapad: 17 JUN 2013 13:11

Många av förslagen kom under Volley 2000 Mästerskapet i Falköping i maj, där vi pratade med ledare, spelare, föräldrar och andra intresserade. Klotterplank fanns uppsatta med möjlighet att komma med namnförslag.

Andra förslag har kommit in efter artiklar i tidningen Volleyboll, på volleyboll.se och på vår facebooksida där vi berättat om namnbytet och uppmanat alla intresserade att komma med förslag till nytt namn.

Olika grupperingar av förslag

En del av namnen som kommit in anspelar på att utövarnas ålder är mellan 10 och 14 år. Namnet ungdomsvolley är föreslaget, men det namnet är redan upptaget med klasserna U17, U19 osv. Några namnförslag har inkommit som anspelar på att det är tonåringar, vilket inte riktigt stämmer heller eftersom många av barnen är yngre än så.

Flera har även föreslagit namn som anspelar på antalet spelare på plan, dvs. fyra. Men, eftersom det går att spela med färre spelare på plan, vilket en del lag gör, är det svårt att byta till ett namn som kretsar kring spelarantalet.

De två grupperna ovan, med åldersinriktning och antalet spelare på plan, kommer därmed inte att bli aktuella.

En tredje gruppering som går att urskönja är förslag som speglar spelformen i sig, nämligen att den innehåller studs. Namnen bouncevolley och studsvolley. Det spåret jobbar vi vidare med.

Vad händer nu?

På vår facebooksida kan du rösta på studsvolley och bouncevolley. I slutet av sommaren kommer förbundsstyrelsen fatta beslut om vilket namn det blir. Under hösten kommer det nya namnet att börja spridas för användning på många olika sätt.  

Utlottning klar

Bland alla förslag som kommit in har vi lottat fram tre vinnare:

Marie Saxne, Kronan VBF, Ingvar Svarén i Timmerdala och Tini Kjellin från Lunds VK. Grattis! Ni får en varsin boll på posten.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info