Hoppa till sidans innehåll

Sverige - Norge 2-3

24 SEP 2011 20:30
Sveriges killar ställdes i semifinalen mot Norge som vann sin grupp. Det var ett heltaggat svenskt lag som stod på banan och man hade 2-0 i set innan Norge vände och vann med 3-2.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:36

Sverige öppnade mycket bra och de som sett matcherna under fredagen kunde glatt konstatera att servemottagningen satt till skillnad mot Finlandsmatchen. Lagen följdes åt med Sverige i en knapp ledning hela vägen fram till det 19:e poänget. Sverige tog då först tillbaka serven för att sedan ta fyra raka poäng i Viktor Lindbergs serve. Sverige tappade serven men vann tillbaka bollen direkt vilket innebar 25-19 till det för dagen blåklädda svenska laget.

I det andra setet tog Norge en liten ledning från början av setet. Sverige hängde med hela tiden och var ikapp och förbi när halva setet hade spelats. Norge hängde inte riktigt med utan de svenska pojkarna kunde gå ifrån till en säker 25-19 seger.

Tredje setet var en riktig rysare. Lagen följdes åt och det var aldrig mer än ett par poängs övervikt till något av dem. Det kändes dock inte lika stablit för Sverige som i de tidigare seten. Men det svenska laget ville verkligen vinna med 3-0 och kämpade sig i kapp. De hade även två matchbollar som tyvärr inte gav önskat resultat. Seger till Norge med 33-31.

Från läktarhåll kunde man ana att det skulle bli tungt i det fjärde setet. Visserligen hade norrmännen ledningen i setet från start men den var knapp. Sverige stredade emot samtidigt som Norge blev modigare när mer och mer gick deras väg. Till slut hade norrmännen tagit hem setet med 25-22 och kvitterat till 2-2 i set.

Stärkt självförtroende för norrmännen gjorde att de tog initiatvet i det avgörande setet. Ett direkt avgörande ryck gjorde Norge så de gick från 5-5 till 10-5 i en rotation och då hade de svenska killarna tyvärr inte energi eller ork längre. Setet till Norge med 15-9 och matchen med 3-2.  

Robert Söderberg, coach för det svenska laget säger så här om matchen: "De två första seten spelade vi väldigt bra. Egentligen i alla moment. Vi spelade enkelt som vi sagt och tack vare det kom vi till anfall och kunde på det sättet trycka tillbaka Norge. I det tredje setet började våra gamla synder smyga sig in och vi blir för mesiga i anfall samtidigt som vi inte lyckas stoppa deras kantkillar med vårt block. I fjärde svänger fram och tillbaka vi blandar toppgrejer med alldeles för enkla misstag. Norrmännen tog givetvis hela armen när vi gav dem lillfingret. Avgörande set började ok men efter det femte poänget börjar det rinna iväg åt fel håll. Vi klarar inte av att stoppa deras kanter och även deras höger kommer till skott på ett sätt som inte hände i inledningen av matchen. Slutklämmen är ändå att vi visade att vårt block och försvarsspel håller hög klass när vi spelar på topp. Vi ska försöka lämna matchen bakom oss även om det känns svårt just nu. I morgon spelar vi om bronset klockan 11 och då ska vi vara på topp!" 

Bästa poängplockare i det svenska laget:
- Viktor Lindberg 18 poäng
- Benjamin Engström 17 poäng

Scoutfilen för matchen
Play-by-play filen där man kan se alla händelserna i matchen här

 

 

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info