Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sverige - Finland 1-3

24 SEP 2011 21:34
Sverige tjejer spelade även de semifinal. Finland stod för motståndet och precis som i killarnas semi räckte det inte hela vägen utan det blir förlust med 1-3.
  • Skapad: 24 SEP 2011 21:34

Per-Erik Dahlqvist, coach för det svenska laget om matchen:

"I det första setat var Finland jättebra i block och försvar och vi var egentligen inte alls med vilket även siffrorna visade.

I andra setet spelade våra tjejer mycket tuffare i serve och anfall vilket gav oss en stor ledning. Finland tar igen och då blir vi passiva och försiktiga, vilket finskorna utnyttjar. De är alldeles för bra för att vi ska spela försiktigt. Vi var uppe och nosade på setet och har en setboll som vi inte klarar av att förvalta. När det i stället blir setboll till Finland, ja då stänger de setet.

Tredje set började fantastiskt bra då vi i Frida Kindboms serve gick upp till 13-0. Finland försökte på alla sätt med byten och timeouter men inget hjälpte. Till skillnad mot det andra setet hängde vi i hela vägen till setslutet och vann rättvist med 25-9.

I fjärde får vi inte trycket i serven samtidigt som finskorna spelar bra block försvar och det är det de vinner på. Vi har bra servemottag men klarar inte av att döda bollen i anfall vilket leder till att Finland går ifrån och vinner setet och matchen. Vår libero Carolina Ljung var mycket bra matchen igenom och så var Nellie Fredriksson och Emilie Hedenberg våra toppar. I morgon spelar vi bronsmatchen klockan 11 mot Danmark. Vi förlorade mot dem i gruppen men i morgon är det revansch som gäller."

Bästa poängplockare i det svenska laget:
- Nellie Fredriksson 16 poäng
- Emelie Hedenberg 11 poäng

Scoutfilen för matchen
Play-by-play filen där man kan se alla händelserna i matchen här

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info