Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sverige - Finland 1-3

23 SEP 2011 19:54
Sverige lyckades inte stå emot det finska trycket i den avgörande gruppspelsmatchen.
  • Skapad: 23 SEP 2011 19:54

Efter en stark öppning av de blågula killarna fick Finland ordning på sitt spel efter ett passarbyte i mitten av det första setet. Sverige startade bäst och hade några poängs försprång ända upp till andra tekniska time-outen då Sverige hade 16-11. Finland tog time-out vid 14-18 och därefter vände de setet genom att de servade bort Sverige totalt. De båda centrarna i Sverige Andreas Brink och Benjamin Engström lyckades bäst i setet och tillsammans plockade de 11 poäng, 6 för Andreas och 5 för Benjamin. 21-25 med Sveriges siffror först.

Stärka av vändningen tog Finland greppet i det andra setet. Här rasade den svenska servemottagningen helt och stundtals var det Viktor Lindberg som ensam fick bära ansvaret vilket visade sig i poängstatistiken. Hela 12 poäng hade Viktor samlat ihop efter två set. 14-25 blev det till slut.

Finland tyckte nog att det gått lite väl lätt i andra varför det efter fyra bollar stod 4-0 till Sverige. Finland samlade ihop sig och kom i kapp och förbi. De hade en tvåpoängsledning vid de båda tekniska time-outerna. Men i slutet av setet ville Sverige verkligen visa vad de kunde. De blågula kämpade sig i kapp och förbi. Fortfarande med Viktor Lindberg som den som tog de flesta poängen. Totalt efter tre set hade Viktor tagit 20 poäng. Setet slutade 25-22 i svensk favör.

I fjärde såg det redan i de första bollarna ut som att slaget var förlorat. Finland gick iväg till en 5-1 ledning och vid första tekniska 8-3 i finsk favör. Finland malde ner Sverige och vid 7-14 tog Sverige time-out. En förbättring kunde skönjas men det räckte inte. När setet var slut stod det 14-25 vilket innebar en Finsk 3-1 seger.

Robert Söderberg, coach för det svenska laget, säger efter matchen "Servemottagningen räckte inte idag men bortsett från det spelade vi ändå rätt ok. Vi hamnade i svåra lägen vilket gjorde att vi kom till korta i anfallet. Det som var positivt var att vi ändå lyckade vända det tredje setet och vi ser nu fram mot semifinalen i morgon."

Scoutfilen för matchen
Play-by-play filen där man kan se alla händelserna i matchen här

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info