Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sverige - Danmark 1-3

23 SEP 2011 22:08
Sveriges tjejer spelade den direkt avgörande matchen om gruppsegern mot Danmark sent fredag kväll. En stundtals tight och välspelad match som tyvärr rann Sverige ur händerna i det fjärde setet.
  • Skapad: 23 SEP 2011 22:08

I första set var det jämt från starten av setet och lagen följdes åt fram till den andra tekniska time-outen. Sverige tog en liten ledning men danskorna var i kapp till 22 och 23 lika innan de sista poängen hamnade hos Danmark. Reslutat i setet 23-25 sett med Sveriges siffror först.

Det andra setet hade ungefär samma mönster. Där gick Danmark ifrån efter första tekniska timeouten men Sverige var i kapp vid 12-12. Efter andra tekniska timeouten gick Sverige loss och hade ledningen med 19-16 och gick fram till 24-20 och setseger med 25-21.

Tredje setet där var det Sverige som tog hand om initiativet och det hölls hela vägen fram till andra tekniska timeouten. Därefter tog Danmark via starkt servande hem setet med fem poängs övervikt, 20-25 med Sveriges siffror först.

Det fjärde setet där tog Danmark kommandot från början och setet rann iväg poängmässigt. Set och match till danskorna. Setet med 14-25 med Sveriges siffror först och 1-3 i matchen.

Poängbäst i det svenska laget var Nellie Fredriksson 15 poäng följt av Emilie Hedenberg med 9 och Sofia Gustavsson med 8.

Kalle Nordén, assisterande coach sa direkt efter matchen: "Jag tyckte att vi spelade helt ok i tre set. Vi började ta över matchen i tredje set och vi hade koll på läget. Tyvärr ställde tuffa danska servar till det för oss och vi blev stessade varpå danskorna knep det viktiga tredje setet. Därefter gick luften ur oss och likaså matchen. I morgon bitti startar vi med kvartsfinal klockan 10 och då är vi laddade till tusen igen även om det känns surt just nu."

Scoutfilen för matchen
Play-by-play filen där man kan se alla händelserna i matchen här

Skribent: Paul Engström

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info