Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

Svensk volleyboll samarbetar med Skolidrottsförbundet

28 OKT 2013 15:02
Svensk volleyboll och Skolidrottsförbundet går nu in i ett samarbete som ska generera mer Kidsvolley i och efter skolan. -Vi ser med stor spänning fram emot detta gemensamma samarbete och tror att vi tillsammans kan skapa stor glädje och aktivitet ute i skolorna, menar Camilla Park som arbetar med Kidsvolley på Svenska Volleybollförbundet. Skåne blir först ut i ett pilotprojekt som startar den 19 november i Lund.
  • Skapad: 28 OKT 2013 15:02

Svensk volleyboll tillsammans med Svenska Skolidrottsförbundet kommer nu att erbjuda  skolidrottsföreningar denna spelform genom att arrangera en kidsvolleyutbildning för lärare och skolidrottsledare i anslutning till skolan. Efter ca 2-3  veckor arrangeras en kidsvolleydag på samma skola tillsammans med skolidrottsföreningar och en volleybollförening. Givetvis är skolor i närheten också inbjudna. Kidsvolleydagen är en 3 timmars turnering där barnen får uppleva och spela Kidsvolley med hjälp av de utbildade ledarna.

 

Skåne först ut

Första utbildningen arrangeras i Lund den 19 november.
Du som förälder, lärare eller engagerad ledare är givetvis välkommen.

Läs mer i inbjudan.


Syfte och Mål

Målet med samarbetet är att fler lärare utbildas i volleybollformen samt att skolans barn har fått möjlighet att spela Kidsvolley. Ett långsiktigt resultat är att fler spelar volleyboll i skolorna exempelvis  under en stående eftermiddagsaktivitet samt att fler hittar en volleybollförening att spela i. Genom kidsvolleyprojektet vill Skolidrottsförbundet dels ge befintliga skolidrottsföreningar stöttning i att starta upp kidsvolleyverksamhet i föreningen, och dels sprida budskapet om skolidrottsföreningar för att inspirera fler till att bilda nya föreningar. -Vi är mycket glada över att kunna köra igång det här samarbetsprojektet. Kidsvolley är en idrott som passar perfekt i våra skolidrottsföreningar och vi hoppas att vi genom detta ska kunna aktivera ännu fler barn, säger Anna Karlgård på Skolidrottsförbundet.

Under 2013 sker ett pilotprojekt på en ort i Skåne. Därefter kommer fler orter att få möjligheten till att genomföra en kidsvolleyutbildning och arrangera en kidsvolleydag.

 

Kidsvolley i korthet
- Fokus på grundmotorik, kasta och fånga
- Fyra mot fyra på badmintonplan
- Alla är deltaktiga vinnare

 

Se filmen här!

https://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/barnungdom/Nyheter/Kidsvolleyiskolan/

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info