Hoppa till sidans innehåll

Succé för kidsvolleyn i Habo

26 SEP 2012 14:47
Nästa vecka inleds Habo Wolleys andra säsong med kidsvolleygrupper och ”volleybompa”. Klubben satsar på barnen och med facit i hand blev fjolåret succé med 70 nya barn.
  • Skapad: 26 SEP 2012 14:47

- Det är väldigt roligt med kidsvolleyn. Vi tror starkt på att det här är framtiden för Svensk volleyboll – att satsa på barnen redan i kidsvolleyåldern, säger Jens Ottosson i Habo Wolley.

Han menar att konkurrensen om barnen har hårdnat betydligt. Fotbollen startar grupper redan i 4-årsåldern. Därför testade Habo en grupp som de kallade volleybompa i fjol, med barn från 4 år.

- Det är bara lekar med boll. Det handlar om att bli vän med bollen och ta emot, studsa och kasta en boll. Det var väldigt uppskattat med ett 30-tal barn i fjol. Vi fortsätter med det konceptet även den här säsongen, säger han.

Engagerade ledare

Det handlar om att få föräldrar att engagera sig som ledare för att få verksamheten att fungera. Marknadsföringen sker mycket genom att verksamheten sprids genom nöjda barn och föräldrar. Dessutom sprids kidsvolleyn genom information på hemsidan, sociala medier och genom skolbesök.

- Det viktiga är att fånga både barn och föräldrar för att få verksamheten att fungera. Nästa vecka, när utomhusidrotterna slutar här, drar vi igång. Ska bli riktigt roligt, säger Ottosson.

Läs mer om spelformen kidsvolley

Habo Wolley

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info