Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Boman

"Spelarna har pratat om Mikasa Challenge sedan september"

23 MAR 2016 17:52
Mikasa Challenge är inte mer än drygt en och en halv månad bort - och under Skärtorsdagen stänger möjligheten till anmälan. Då passar volleyboll.se på att ta tempen på Sveriges största ungdomsturnering, som ser ut att upprepa förra årets succé.
  • Skapad: 23 MAR 2016 17:52

Förra året lockade den väldiga turneringen hela 266 lag. Rekord, kort och gott. Sedan premiären i slutet av 90-talet har det hela utvecklats till en mötesplats för många av Volleybollsveriges spelare, ledare, föräldrar och funktionärer.

Årets upplaga av turneringen, som arrangeras 6-8 maj i Örebro, ser ut att bli en minst lika stor succé. Lagen vallfärdar från landets alla delar för att delta.

Bland de som beger sig dit hittar vi bland annat Engelholm, som mönstrar sammanlagt 14 lag.
– Turneringen är en väldigt bra slutvinjett på säsongen. Den ligger rätt i tiden helt enkelt. Ungarna pratar om det redan på hösten när man drar igång säsongen. Det är en fantastiskt rolig turnering. Man får tillfälle att möta lag man aldrig tidigare spelat mot. Sedan är själva resan ett äventyr i sig, säger klubbens ungdomsansvarige Thomas Johansson och fortsätter:
– För en hel del av spelarna är det första gången de sover borta, utan föräldrar, och får klara sig på egen hand. Det är både spännande och utvecklande. Dessutom är det ett bra tillfälle att skapa bra gemenskap i laget - och det är väldigt viktigt.

Nytt upplägg för lagindelning

I syfte att alla spelare ska få ut så mycket som möjligt av turneringen tillkommer ett antal nyheter till årets upplaga. Bland annat styrs lagindelningen av Levels - med tillhörande svårighetsgrad (grön, blå, röd och svart) - snarare än ålder. Föreningar/tränare får därmed möjligheten att anmäla sina lag till de klasser som de anser passar spelarna bäst.
– Jag är jättepositiv. Det finns många fördelar jämfört med att ha åldersindelning med U13, U15 och så vidare. Tidigare år har många betraktat Mikasa Challenge som ett inofficiellt SM, men det känns fel. Det är ju elvaåringar vi pratar om. Risken är att det blir toppade lag. Vi vill ju behålla så många spelare som möjligt och att de ska fortsätta spela längre upp i åldrarna, och då kan det nya upplägget vara rätt väg. Det innebär att både nybörjare och erfarna kan delta på en nivå som passar dem, säger Habos Jens Ottosson och fortsätter:
– Vi använder oss av det här i vår klubb och har en fantastiskt bra utveckling och betydligt lättare att locka nya spelare att börja med volleyboll.

Mikasa Challenge är visserligen en och en halv månad bort, men för den som vill delta är det hög tid att anmäla sig. Under Skärtorsdagen, den 24 mars, löper anmälningstiden ut.

Här hittar du anmälan!

LÄS MER
Haak mot Europaäventyr - byter Engelholm mot Frankrike
EVS och Svedala till semi
Säter siktar högt i Elitserien

Elitseriesvepet: Habo skrällde mot Falkenberg

Här är alla nominerade till Årets utmärkelser

Här är bruttotruppen inför EM-kvalet

Ny utmärkelse i Elitserien - Årets lag ska koras

De var grundseriens poängmaskiner

Skribent: Herman Sewelén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info