Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Skånerekord i kidsvolley

29 NOV 2011 10:59
21 anmälda lag från fem föreningar var med i helgen när Engelholm arrangerade en stor kidsvolleyturnering. En del av de yngsta barnen tog stolt med sig sin medalj hem och hade den under huvudkudden efteråt.
  • Uppdaterad: 29 NOV 2011 11:01

- Det blev en riktigt bra turnering med omkring 100 barn på plats. Det skapar en härlig stämning när barnen spelar och föräldrar och morföräldrar hejar från läktarplats, säger tävlingsledare Thomas Johansson.

Alltfler spelar kidsvolley

Kidsvolleyn växer med alltfler turneringar runtomi landet. Barnen som spelar är 6-9 år, på olika nivåer beroende på hur mycket man lärt sig. I Ängelholm var i helgen lag från Falkenberg, Helsingborg, Åstorp, Ystad och så förstås hemmalaget Engelholm med.

- En viktig del med de här turneringarna är att de klubbar med få kidsvolleylag får möjlighet att spela och tävla mot andra lag och föreningar. Barnen älskar att tävla och behöver lära sig matchsituationen. Dessutom är det viktigt att barn får se andra barn spela kidsvolley. Det stärker sammanhållningen.

Enkla arrangemang

Thomas menar att det är enkelt att arrangera kidsvolleyturneringar, då en hall kan bestå av 4-5 planer och det blir många matcher på kort tid.

- Det är effektivt att ordna. Är man ute i god tid med inbjudningar till lagen skapar man goda förutsättningar för att lyckas få en stor turnering. Ledarna dömer och det behövs därför inte så många funktionärer, säger han.

Efter flera timmars spel var matcherna avslutade och medaljer delades ut till alla deltagarna. Prisutdelare var spelare från elitlaget och division 1 i Engelholm.

- Medaljerna är så viktiga för många av barnen. De ser fram emot medaljen under matcherna och en del kunde inte sova natten före turneringen för att de så gärna ville få sin medalj.  Några hade den sedan under huvudkudden. Det är så underbart att se glädjen hos barnen som spelar kidsvolley.

Nästa turnering för Skånes kidsvolleylag äger rum i Lund sista helgen i januari.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info