Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

Säsongens höjdpunkt närmar sig

19 MAR 2014 06:30
Mikasa Challenge, Sveriges största ungdomsturnering i volleyboll närmar sig. Första lag att anmäla sig var Ystads VK, som har anmält ett av sina lag. De kommer att fylla en buss med spelare, ledare och föräldrar för att gemensamt åka till Örebro den 2-4 maj.
  • Skapad: 19 MAR 2014 06:30

- Om tjejerna i laget längtar? O ja, både de och vi ser den här helgen som årets största som verkligen motiverar oss under hela säsongen. Det känns dessutom spännande och bra att turneringen nu ska spelas i Örebro, säger tränare Robin Stefancic i Ystads Volleybollklubb.

De kommer att anmäla fler lag med både tjejer och killar, och ser Mikasa Challenge som en inspirerande avslutning på säsongen. De kommer att försöka hinna fram till landskampen på fredagkvällen i Idrottshuset då det svenska damlandslaget har genrep mot Estland inför stundande EM-kval i Halmstad.

- Det blir förstås lite längre för oss skåningar att åka till Örebro, men spontant känns det riktigt bra. Vi ser verkligen fram emot Mikasa Challenge, säger Robin.

Spelplats Örebro

Mikasa Challenge hette tidigare Volley 2000 Mästerskapet och har i många år spelats i Falköping. I takt med att turneringen har vuxit, med fler spelare och en ytterligare åldersklass (U11), har tävlingen vuxit ur Falköping, och spelas nu för första gången i Örebro med Örebro Volley och KFUM Örebro som arrangörer.

- Det ska bli grymt roligt att få arrangera Mikasa Challenge i Örebro. Dels så är det volleybollens största ungdomsturnering och våra egna spelare pratar om turneringen under hela säsongen. Dels så är det ett perfekt tillfälle att visa upp volleyboll i Örebro och länet. Vi har planerat massor hittills och mer kommer det bli ju längre fram mot maj vi kommer. Men vi är redo!", säger Madeleine Eriksson i KFUM Örebro, projektledare för Mikasa Challenge.

Anmälan

Anmäl laget till Mikasa Challenge här. Senaste datum för anmälan är 25 mars. 

Frågor? Kontakta oss This is a mailto link 

Solitär mikasa challenge liggande CMYK

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info