Hoppa till sidans innehåll
Foto: Åke Lager

”Roligaste på mycket länge”

03 FEB 2015 15:34
Kvalet till Junior-SM avgjordes i helgen för både herrar och damer. Matcher spelades på fyra platser, från Norsjö i norr till Svedala i Söder. Totalt kvalar tolv lag per kön in till Junior-SM som spelas i Södertälje 9-10 maj.
  • Skapad: 03 FEB 2015 15:34

Ett av lagen som var med för första gången på många år att kvala in till Junior-SM är Tierp VBK, som tack vare sin satsning på gymnasieelever har fått ihop ett lag.

- De tre nya killarna i laget började spela volleyboll i höstas, och detta blev deras första matcher. De sa att det var det roligaste de gjort på länge. Det bästa för oss ledare är att spelarna hade väldigt roligt tillsammans. De mer rutinerade tog hand om de nyare spelarna, och det blev ett sammansvetsat gäng, säger Micke Hillgren, ledare i Tierp.

Bra arrangemang

Tierp placerades sig på tredje plats i Norra kvalet trots att deras elitspelare inte deltog. De var hemma och vilade sig på en sällsynt spelledig helg. Alla i laget fick spela mycket och de tycker att arrangemanget i Uppsala fungerade bra.

- Det blev en heldag med volleyboll, och vi kämpade. Sollentuna var betydligt bättre än vi, men vi var där för att både lära och ha roligt. När seriespelet är klart kommer vi att träna ordentligt för Junior-SM i Södertälje i maj, avslutar Micke Hillgren.

Alla resultat från helgens kval finns här

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info