Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Rekordmånga lag till U17-SM

17 APR 2015 16:20
I helgen avgörs U17-SM i Göteborg, där Tuve VBK arrangerar. Till Valhalla Sporthall och Idrottshögskolan kommer 30 lag. Den öppna klassen samlar hela 34 lag, vilket är rekord.
  • Skapad: 17 APR 2015 16:20

Ett av flicklagen i öppna klassen kommer från Kolbäcks Volley, som åker till Göteborg för att få bra matchning och framförallt ser fram emot en rolig helg.

- Det brukar vara roligt att vara med. Vi är nio spelare som sitter på tåget nu, och är laddade, säger lagets tränare Katarina Söderlund.

Elitspelare i Kolbäck

Hon var själv aktiv spelare i 15 år med SM-silver och 25 juniorlandskamper i bagaget. Dessutom har hon varit ungdomsledare i volleyboll i 35 år, och menar att det är lika inspirerande med varje nytt lag hon jobbar med.

U17-laget som är med i öppna klassen är med i Stockholm Volley cup under säsongen för att spela sammandrag en gång i månaden och få bra matchning. Men, till Göteborg lyfter de ännu en nivå.

- Det roliga här är att vi nu får möta lag från andra delar av Sverige, bland annat IKSU från Umeå och Engelholm som vi får möta i morgon. Min känsla är att det är lite olika slags spel beroende på varifrån lagen kommer. I Stockholm går spelet snabbt, i södra Sverige ger sig aldrig lagen och när vi möter lag norrifrån upplever jag att de mer nogsamt nyttjar planen mer. Det ska bli riktigt roligt att vara med i Göteborg, avslutar Katarina.

Regerande mästare är:
Flickor: Engelholms VS
Pojkar: Falkenbergs VBK

Spelschema och resultat U17-SM

Information om U17-SM

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info