Hoppa till sidans innehåll
Foto: EVS

Rekord i licensierade kidsvolleyspelare

08 JUN 2012 09:34
Kidsvolley blir alltmer utbrett och alltfler föreningar ser till att licensiera sina kidsvolleyspelare. Alla föreningar fick under maj ett erbjudande om att få en kidsvolleyboll per kidsvolleyspelare som föreningen har licensierat. Många föreningar nappade.
  • Skapad: 08 JUN 2012 09:34

- För oss är det självklart att alla spelare i föreningen ska ha licens, oavsett om det är kidsvolley eller andra spelare, säger Thomas Johansson i Engelholms Volleybollklubb. 

Flest licensierade kidsvolleyspelare i Sverige 

Engelholm är den förening i landet som har allra flesta kidsvolleylicenser. Nästan 80 killar och tjejer har licens nu. För två år sedan var den siffran bara 11. En stor uppgång med andra ord. Och framgångsreceptet är inte särskilt svårt enligt Thomas. 

- Vi besöker regelbundet skolorna här i Ängelholm för att fånga upp barnen och knyta dem till klubben. När sexåringarna har idrottslektion är vi där och lär ut spelet till barnen och lärarna vid ett tillfälle. Alla får sedan information om att de är välkomna att börja träna, och då kommer mellan 3 och 7 nya spelare per besökt klass. Sedan gäller det givetvis att ha tillräckligt med ledare och kunna entusiasmera dem att stanna kvar i klubben, säger Thomas.

Klubbmästerskap i kubik

Mycket sköts centralt av klubben, för att underlätta för tränarna. När tränarna får fokusera på träningarna och slipper sköta utskick och annan administration stannar de längre i klubben.

- Vi hade nyligen klubbmästerskap och då var det 18 kidsvolleylag som deltog. Väldigt roligt!

Antalet licenser mer än dubblerat

Men, det är inte bara i Engelholm som antalet kidsvolleyspelare ökar. I hela Sverige finns nu 419 licensierade kidsvolleyspelare, vilket är den högsta siffran någonsin. 2011 var det 156 och 2010 var bara 148 kidsvolleylicenser registrerade.

Fördelar med licens 

Thomas brukar berätta för föräldrar och spelare att försäkring och tidningen Volleyboll ingår i licensen. Dessutom rätten att tävla.

- Det är viktigt att alla föreningar licensierar kidsvolleyspelarna, så att vi officiellt kan visa upp oss att vi finns till och hur många som faktiskt spelar. Det är bra för alla ju fler som licensieras. Att sälja kidsvolley är enklare än att sälja gratis godis! avslutar han.

De föreningar som anmält sitt intresse för att få en kidsvolleyboll per licensierad spelare kommer att få bollarna skickade under augusti/september.

Kidsvolley EVS - febril aktivitet på flera planer

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info