Hoppa till sidans innehåll

Rekord i Vännäs

28 MAR 2012 18:02
69 lag är anmälda till helgens barn- och ungdomsturneringen Gamen Games i Vännäs. Inte mindre än 39 av lagen är kidsvolleylag som vill vara med i den rekordstora turneringen.
  • Skapad: 28 MAR 2012 18:02

- Det känns riktigt spännande, kul och förväntansfullt. Vad vore våren utan Gamen Games? Nytt för i år är att vi på lördagen måste bussa lag till och från en tredje idrottshall i Vännäsby 6 km bort från tätorten. Vi hoppas även det ska funka bra, säger Malin Karlsson, Vännäs VK.

Sponsring och funktionärer hjälper till

Gamen Games har byggt upp sitt goda rykte under många år. Den ligger alltid i slutet av mars och finns alltid med i distriktets säsongsplanering som det stora slutmålet på säsongen för framför allt låg- och mellanstadiespelarna.Ett 60-tal spelare och föräldrar är funktionärer medan Norrmejerier sponsrar evenemanget med sina produkter.

- Att antalet lag ökar mycket beror på att vi själva och allt fler andra föreningar satsar på kidsvolley i sin verksamhet. Effekterna av detta syns även i Volley 2000-klassen där det stora flertalet av dagens spelare börjat spela redan i kidsvolleyåldern, säger Malin.

Tips till andra som arrangerar turneringar

Vad har du för tips till andra distrikt och föreningar som vill anordna stora tävlingar?

- Planering och information är viktigt. Snacka ihop er med andra föreningar om val av tidpunkt och åldersklasser. Ordna med något kringarrangemang som gör att spelare och ledare ses även på kvällen. Vi har filmvisning i medborgarhusets biosalong. Se framför allt till att göra riktigt bra spelscheman som ger alla lag ordentligt med matchtid. Att få spela är det viktigaste och nöjda spelare och ledare kommer tillbaka, avslutar Malin Karlsson.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info