Hoppa till sidans innehåll

Örebro rapporterar från Mikasa Challenge

07 MAJ 2016 09:36
Efter gårdagens landskamp lämnade landslagspassaren Josephine Tegenfalk över ansvaret för Svensk Volleybolls Instagram till KFUM Örebro Volley och Örebro VBS, arrangörerna av Mikasa Challenge. Under helgen rapporterar de från Sveriges största volleybollturnering för ungdomar.
  • Skapad: 07 MAJ 2016 09:36

Vad ser ni fram emot att dela med er av på Instagram?
- Hur det är att rodda runt en turnering med 1700 deltagare, 58 föreningar i nio hallar och fyra boenden. Vi gör det med 130 funktionärer som jobbar mer eller mindre under fyra dagar, inräknat torsdagens landskamp! Vi kommer lägga upp allt från vad våra hallansvariga gör, till vad transportgruppen har för sig. Förhoppningsvis kan föreningarna få en inblick i vad vi gör under dessa tre dagar för att ge dem bästa möjliga service.

Hur känns det att vara arrangör för Sveriges största volleybollturnering för ungdomar?
- Det är så grymt roligt! Nu är det trdje gången vi arrangerar Mikasa och lite rutin börjar vi väl få. Visst är det jobbigt stundtals också, då det såklart tar ganska lång tid att planera turneringen så den blir så bra som möjligt. Men på det stora hela har det lyft våra klubbar och får en chans att visa upp vår fina stad för alla spelare, plus att våra funktionärer, som till vardags är spelare, föräldrar eller gamla spelare, lär känna varandra.

Berätta, vad händer under helgen?
- Dels är det landskampen och invigningen som var igår. Vi vill ge ungdomarna den bästa möjliga start på turneringen och tycker det är toppen att det har varit landskamp varje år. Det kommer genomföras nästan 900 matcher på två dagar vilket känns lite skrämmande, men det brukar gå smidigt ute i hallarna. På lördagen kan man komma till Tegelbruket, som är ett allaktivitetshus. Där kan ungdomarna kolla på film, dansa, klättra och besöka nyheten Challengehallen där de kan testa och utmana sig på olika sätt. 1000 ungdomar var på plats förra året. På söndagen avslutar vi turneringen med att spela finaler i Stora hallen. Det kommer bli 3 olika klasser som avgörs med start kl. 15.00.

LÄS MER
Publikfest när Sverige besegrade Danmark - igen
Landslagsmånaden: Datum och tider att hålla koll på

Skribent: Herman Sewelén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info