Hoppa till sidans innehåll

NEVZA-silver till U17-killarna

21 OKT 2016 07:19
U17-killarna rådde inte på Finland i finalen av NEVZA U17 Volley Championship, men kan blicka tillbaka på en framgångsrik vecka som alltså slutade med ett silver. Assisterande coach Victor Alexandersson tar oss igenom finaldagen.
  • Skapad: 21 OKT 2016 07:19

Äntligen, matchen vi längtat efter mest! Finalen tillika returmötet mot Finland.
Det var en fantastisk stämning i hallen då de flesta andra lagen spelat färdigt och satt på läktarna. Killarna var taggade till att reprisera vårt spel från matchen emot Danmark i semifinalen.
Finland öppnar matchen disciplinerat och starkt. De tar snabbt kommandot i spelet och det låser sig totalt för killarna i gult. Vi spelar nervöst och stelt vilket leder till ett snabbt första set som finnarna vinner med 25-14.

Även i andra set är det grannarna i öst som tar en tidig ledning men våra killar börja komma tillbaka till det disciplinerade och stabila spel som utfördes under semifinalen. Det är en jämn kamp i andra set och det är först vid 15-15 som vi kommer ikapp och går om. Här är det vi som får ett par viktiga bollar med oss och killarna lyckas bättre i mottag vilket ger oss ett aggressivare anfall. Vi kämpar oss till en vinst i andra set med 25-22.

I tredje set tappar vi självförtroende och blir överrumplade av Finlands spel. Vårt eget spel blir defensivt och nervöst. Gratisbollar som vanligtvis ligger på passapunkt hamnar nu två meter från nät och våra pass blir likaså lite för defensiva vilket gör det väldigt tufft för alla våra anfallare att göra poäng. Finland är det starkare laget och spelar hem en 2-1 ledning i set genom vinst i fjärde med 25-16.
Vi har nu allt att vinna och hoppas att all nervositet skall släppa så att vi kan spela fullt ut.

Kommunikationen funkar dock dåligt och vi har problem med mottagningen. Vi spelar upp oss ju längre setet går och ser ljusglimtar lite här och där men vi kommer igång lite för sent. Finland plockar hem fjärde set med 25-21och blir därmed vinnare i Nevza för U17 2016.

U17-tjejerna står i sin tur för en fin avslutning på mästerskapet. Såväl Färöarna som England avvärjs i tre raka set, vilket gör att laget slutar på femte plats i turneringen.

 

Text: Victor Alexandersson

Skribent: Victor Alexandersson

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info