Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

Mikasa Challenge i Örebro

10 JAN 2014 13:14
Volley 2000 Mästerskapet får nytt namn och ny spelplats i år. Den stora turneringen för ungdomar och barn under 15 år har vuxit ur Falköping och flyttar till Örebro, där större möjligheter ges. Samtidigt har turneringen bytt namn till Mikasa Challenge.

  • Skapad: 10 JAN 2014 13:14

- Falköping har varit en otroligt bra plats under många år för ungdomarna och barnen att spela Volley 2000 Mästerskapet på, men i takt med att vi växer och får alltfler deltagare har vi insett att vi behöver fler banor för att ge deltagarna de bästa förutsättningarna. Vi har en ny ålderklass i år, och växer samtidigt underifrån, vilket gör att vi behöver ökad kapacitet. Örebro är en känd idrottsstad, och där har vi två föreningar som nu kommer att arrangera tillsammans med oss. Det känns riktigt bra, säger Paul Engström på Svenska Volleybollförbundet.

Expansivt Örebro

I Örebro har Idrottshusets ytor fördubblats och kommunen har satsat på att bygga en anläggning för KFUM, Tegelbruket, där det finns sex planer. Med 13 planer i nyrenoverade Idrottshuset och många andra hallar i staden kommer kapaciteten att vara god.

- För att lösa logistiken med boende, transporter och mat kommer vi att ta hjälp av andra föreningar inom bl.a. fotboll och innebandy i stan som har erfarenhet av att arrangera stora turneringar. Det finns ett bra samarbete här, vilket är en trygghet för oss när vi ska arrangera Sveriges största volleybollarrangemang som i fjol lockade över 200 lag, säger Olle Anfelt, ordförande i Örebro Volley, som tillsammans med KFUM Örebro är arrangörer.

Nytt namn på spelformen

Under fjolåret gjordes ett stort jobb med att få fram nya förslag på vad spelformen Volley 2000 ska heta samtidigt som vi skapat en ny spelform efter nivån Kidsvolley.

Förbundsstyrelsen har beslutat att det är namnet volleyboll som används för nivåer över Kidsvolley. Då blir det dessutom enhetligt med beachvolley, där det också finns kidsvolley för de yngsta. När man spelar över nivån kidsvolley kallas det beachvolley.

Mikasa Challenge 2-4 maj

I Örebro kommer volleyboll i klasserna U11, U13 och U15 att spelas. U11 är en ny åldersklass som nu gör debut i tävlingssammanhang. Det är den nya spelformen som kommer efter Kidsvolley. I Örebro kommer de tre klasserna att spelas under det gemensamma namnet Mikasa Challenge. Mikasa är sedan tidigare Svensk volleybolls förbundssponsor.

- Ungdomar är en oerhört viktig målgrupp för Mikasa, och nyrekrytering ligger i vårt intresse, och vi gläds åt att alltfler unga börjar spela. Svenska Volleybollförbundet är en viktig samarbetspartner för oss, och därför väljer vi att som förbundssponsor att addera ytterligare värden till Mikasa Challenge, säger Gunnar Kärrbrant.

Tid och inbjudan

Mikasa Challenge spelas första helgen i maj, 2-4 maj, och inbjudan kommer ut på volleyboll.se i slutet av januari.

Mikasa Challenge

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1


FÖRBUNDSSAJTER

 

 

 

 


FÖRBUNDSSPONSORER


SAMARBETEN

TFFIR_Volleybollforbundet_RGB.png

 


VI STÖDER

 

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Götavägen 28
521 44 Falköping

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info